Neka nova moda

Barak Obama možda ima "smešno ime", kao što je i sam jednom izjavio, ali ono može postati popularno za novorođenu decu širom SAD.
Jedan bračni par s Floride postao je prvi par roditelja u Americi koji su svom detetu dali to ime, čak i pre nego što je većina medija zvanično objavila da je senator iz američke države Ilinois izabran za predsednika države.
Sanjae Obama Fišer rođen je u 20 časova uveče po lokalnom vremenu u bolnici u Holivudu, kao sin Patrika i Saše Hol Fišer.
Zvanični predstavnik bolnice izjavio je da je sve to bilo zapravo očeva ideja. Ali i majka je imala priliku da gleda izbore, nakon što je provela 14 sati u bolnici.
Sanjae ima još i osam godina staru sestru Šanaju i četiri godine starog brata Šejna.
U Arkanzasu je rođen Bendžamin Barak Kimbrou, u 14.35 časova na sam dan izbora. Roditelji, Volter i Adrija Kimbrou, želeli su da se njihov sin zove po novom predsedniku. Volter je direktor lokalnog koledža, koji je ranije bio škola za crnce.
U Merilendu, majka koja je počela da se porađa u utorak, odmah nakon što je glasala za Obamu, nazvala je svoju novorođenu ćerku po dvema Obaminim ćerkama, sedmogodišnjoj Saši i desetogodišnjoj Maliji.
Lakiš Braun je svoju ćerku nazvala Saša Malija Ana Tejlor. A porodila se u 12.36 časova u sredu u bolnici u Baltimoru.
Zvanični predstavnik bolnice, Majkl Švarcberg, izjavio je da je gospođa Braun gledala Obamin pobednički govor dok se porađala u bolnici. Ona je potom izjavila da je bila impresionirana ljubavlju koju je Obama pokazao prema svojim ćerkama, pa je odlučila da nazove svoju bebu po njima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

amerikaimena za bebemodazanimljiovosti
Komentari (0)
Dodaj komentar