Neki tvrde da na tuđe venčanje ne smete da idete u crvenoj haljini, šokiraćete se razlogom

Neki tvrde da crvena boja odeće na venčanju nije primerena i da čak može prizvati lošu sreću. O toj temi razgovaralo se u podcastu ‘Unfiltered Bride’ na TikToku. Voditeljke su pričale o bojama koje su primerene, a koje nisu pa je Beth u jednom trenutku upitala Georgie: ‘Postoje li još neke boje osim bele koje ne biste trebali nositi na venčanju?’

@the.unfiltered.bride

Colours to avoid wearing to a wedding 💃🏼 #theunfilteredbride #bridepodcast #podcast #womenownedbusiness #weddingpodcast #bridefyp #bestpodcasts #weddingplanning

♬ original sound – the.unfiltered.bride

– Da. Crvena. Pitaš se ‘Zašto?’, e pa crveno znači da ste spavali s mladoženjom – rekla je Georgie i odmah nadodala da se tu radi o bapskim pričama i da ona smatra da određeni dojam ne zavisi samo od boje, veći od modela haljine.

Bez obzira na to, složile su se da to nije boja za odlazak na venčanje jer je preterano provokativna.

– Crvena se može smatrati prilično seksi bojom koja privlači pažnju i daje naslutiti da je žena malo nevaljala, nestašna – rekla je Beth.

Kažu da ta boja odvlači pažnju s neveste, a to nije u redu, ali može i simbolizovati nešto loše. Neki veruju da tkanina obojana u crveno i belo predstavlja krv i zavoje. Tako se venčanje u crvenom može protumačiti kao dobrodošlica smrti u vaš brak, naglasile su.

Njihov podcast je postao viralan s preko milion pregleda. Mnogi su se šokirali kada su saznali za mračna praznoverja koja stoje iza boja na venčanjima.

‘Mama mi je rekla da su zabranjene boje za uzvanika na venčanju bela, crna, crvena i tamnoplava, barem u Velikoj Britaniji.’ – napisao je jedan korisnik.

Neko  se nije složio s tim pa je napisao: ‘U nekim kulturama u Americi crvena boja simbolizuje sreću, radost i veselje.’, prenosi The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

haljinapraznoverjevenčanje
Komentari (0)
Dodaj komentar