Nestašica silikona u Brazilu

Neke zemlje muku muče sa nestašicom vode, neke opet nemaju struju, a Brazil se suočava sa manjkom silikona. Kao što već pretpostavljate, reč je o manjku umetaka kojim se grudi uvećavaju.

U najvećoj južnoameričkoj zemlji je poslednjih godinu dana zavladala prava „silikonska groznica“ – sve je više žena koje žele da se podvrgnu operaciji, a plastični hirurzi moraju da čekaju i po nekoliko nedelja na isporuke silikona. Samo tokom 2000. godine je broj hirurških zahvata povećan za 60%, a brazilski najveći proizvođač silikona je proizvodnju uvećao za 30%. Ipak, to nije dovoljno da zadovolji veliki i stalni rast broja žena koje žele da svoje grudi uvećaju i oblikuju.

Neki tvrde da je za toliki porast interesovanja „kriva“ Gisele Bundchen (na slici), brazilski model koji je trenutno najpoznatiji „izvozni proizvod“ Brazila. Ogromna popularnost je Gisele dovela do statusa uzora i idola za mlade Brazilke, koje žele da imaju „baš onakve grudi kave nosi Gisele“. Ipak, sama manekenka tvrdi da se nije podvrgla estetskom zahvatu.

Sve u svemu „groznica“ se nastavlja, a Brazil drži ubedljivo prvo mesto po broju kozmetičkih operacija po glavi stanovnika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar