Neuobičajeno kasni izlasci američkog predsednika

Predsednik SAD Barak Obama je tokom letnjeg odmora na ostrvu Martas Vinjard ove godine neuobičajeno često izlazio u kasnim večernjim satima, družeći se skoro svako veče s porodicom i prijateljima u lokalnim restoranima.

Dok je ranijih godina odmor na ovom ostrvu u američkoj državi Masačusets Obama provodio mirno i povučeno, ovog leta je više dana za redom bio u noćnim provodima.

Američki predsednik je sve iznenadio kada je u nedelju veče pozvao obezbedjenje i novinare koji ga prate malo pre 23 časa, što je gotovo nemoguće zamisliti da uradi u Vašingtonu, gde njegova povremena druženja počinju mnogo ranije.

Obama se s porodicom iz iznajmljene kuće odvezao obilaznim putem na drugu stranu ostrva, u Oak Blafs, gde se pridružio prijateljima u lokalnom restoranu morske hrane. Kući su se vratili skoro sat posle ponoći.

Porodica Obama se u sredu ponovo družila s prijateljima u restoranu u mestu Vest Tisburi, koji često posećuju kada letuju na tom ostrvu.

Američki predsednik i prva dama su i sledećeg dana izašli na večeru s prijateljima u Edgartaunu, odakle su se vratili oko 23 sata.
Naredne večeri Obama je posetio prijatelja Roberta Volfa, bivšeg predsednika investicione banke UBS, s kojim je zatim otišao u francuski restoran u Edgartaunu, gde su bili do skoro 22.30 časova.

Obama je sa suprugom i ćerkama u subotu ponovo izašao u restoran u Oak Blafsu, gde su proveli oko sat i po.

Posle više dana uzastopnih izlazaka u kasnim večernjim satima, Obama je tek u nedelju ostao s porodicom kod kuće.

U ponedeljak je, posle skoro pet sati igranja golfa, prisustvovao skupu demokrata za prikupljanje sredstava za izbornu kampanju. Kući se vratio oko 19 časova.

Mada američki predsednik i u Vašingtonu povremeno izlazi na večeru sa suprugom ili prijateljima, to se nikad ne dešava nekoliko noći za redom.

U Vašingtonu je već poznato da je Obama noćna ptica, da ostaje do kasno u svojoj rezidenciji, čitajući ili gledajući kanal ESPN nekad i do ranih jutarnjih sati.

Bela kuća je saopštila da Obama samo nastoji da maksimalno iskoristi vreme koje provodi s porodicom i prijateljima pre jeseni kada će biti dosta zauzet putovanjima u zemlji i inostranstvu i učestvovanjem u izbornoj kampanji demokratske kandidatkinje za predsednika Hilari Klinton.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar