Neustrašivi policajac

Kada se policajac Majk Ableman javio na poziv, nije ni slutio da će umesto kućne mačke naći kuguara. A upravo to se dogodilo u gradu Kasper, u državi Vajoming, u Sjedinjenim Američkim Državama.
Policijski narednik nije mnogo razmišljao o pozivu u kome su tražili od njega da otera dosadnu mačku iz jedne kuće u gradu Kasperu. Verovatno mu nije bilo ni na kraj pameti šta sve može zateći na licu mesta.
Po primljenom pozivu, policajac je došao na naznačenu adresu žene po imenu Beverli Hud. A onda je shvatio da uopšte nije u pitanju domaće mače. Naprotiv, u pitanju je bio mužjak planinskog lava, to jest kuguara. Procenjeno je da je ovaj planinski lav težio između 36 i 40 kilograma.
Majk Ableman je nakon ovog neobičnog i krajnje neočekivanog sustreta izjavio lokalnim novinarima da je, kada je ugledao kuguara, potrčao da potraži zaklon. Utrčao je pravo u kuću Beverli Hud.
Beverli Hud je ispričala da je bila u svom domu kada je prvi put videla planinskog lava na verandi u svom dvorištu.
Dodala je da je kuguar pomalo režao na nju, ali da se nije uplašila.
Policijski narednik je potom pozvao lovočuvara, koji je uspeo da strelicom uspava planinskog lava. Tako uspavanog uspeli su da ga prebace na bezbedno mesto, daleko od doma Beverli Hud.
Životinja je oterana, Beverli Hud je spasena, a sve to zahvaljujući neustrašivom policajcu – i lovočuvaru, naravno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

policijazabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar