Neven Subotić: Ležanje kraj bazena me ne zanima, ovo je prava stvar (video)

Bivši srpski reprezentativac ovih dana je u Etiopiji. Ne da bi se odmarao ili izležavao već da bi – kopao bunare. Na 42 stepeni Neven Subotić sa svojim saradnicima obilazi najsiromašniju regiju te zemlje u sklopu svog projekta izgradnje bunara sa vodom za piće u tim područjima.

„Za mene nema alternative. Ležanje kraj bazena me ne zanima, ovo je prava stvar. Ovde se osećam kao kod kuće jer susrećem divne ljude“, rekao je Subotić, koji već peti put boravi u Etiopiji.

Njegova fondacija pomaže izgradnju bunara u zabačenim mestima, a u zadnjih pet godina ih izgradio više od stotinu. Subotić jako dobro zna kako je to živeti u lošim uslovima. U Nemačku je stigao kao izbeglica iz Banja Luke, što je najviše uticalo na njega da počne da se bavi humanitarnim radom.

„Druženje s ovim ljudima, a najviše djcom me ispunjava. Igramo fudbal, šalimo se. Voda je život i svi je moramo imati. Nekad su ovi učenici putovali satima kako bi došli do vode za piće, a sad imaju čistu vodu i mogu u školu da dolaze na vreme. Svet je jako nepravedno mesto i to mi je najveća motivacija. Ja sam u životu imao puno sreće i želim da je prenesem i drugima“, rekao je Subotić, o kom je Dojče Vele snimio i kratki dokumentarni film „Voda je život“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

etiopijaNeven Subotić
Komentari (0)
Dodaj komentar