Nezaposleni dobio milion dolara za snimanje filma

Project Greenlight je zamisao koju su realizovali glumci Matt Damon i Ben Affleck. Reč je o takmičenju koje ima za cilj „podmlađivanje“ Holivuda, odnosno pronalaženje novih talenata koji će doneti sveže ideje u „fabriku snova“.

Putem prezentacije projekta na Internetu su se prijavljivali oni koji imaju želju da snime film sa budžetom od milion dolara. Bilo je 7.300 prijava, a posetioci sajta su, putem glasanja, napravili uži izbor od 250 takmičara. Nakon toga su dve holivudske zvezde donele odluku o trojici finalista.

Svakom od njih je poslata oprema u vrednosti od 8.000 dolara, a njihov je zadatak bio da snime jednu scenu svog budućeg filma. Pregledanjem materijala, za pobednika je izabran Pete Jones (na slici), nezaposleni 31-godišnjak, koji će sa budžetom od jednog miliona snimiti film Stolen Summer, dramu u kojoj su glavni junaci dečak i sveštenik između kojih se razvija blizak odnos, ali i polemika o veri, smislu života i Bogu.

Izvršni producenti filma će biti Matt Damon i Ben Affleck, a oni sami će i napraviti dokumetarac u 13 nastavaka o snimanju filma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar