Nikad nije kasno

Džon Loker živeo je u vreme Velike depresije, borio se u vodama Pacifika za vreme Drugog svetskog rata i uživao u dugoj karijeri u "Dženeral motorsu". Ono što mu je nedostajalo bila je diploma o završenoj srednjoj školi, koju je napustio tridesetih godina prošlog veka kako bi prehranio svoju porodicu u Detroitu.
Međutim, Loker je ispunio i tu stavku u svom životu početkom juna ove godine. Ovaj 90-godišnjak pridružio se ostalim maturantima na ceremoniji dodele diploma u jednoj srednjoj školi u Detroitu. On je tom prilikom primio diplomu posle ispisivanja iz srednje škole pre više od 70 godina.
Škola je, na insistiranje Lokerove porodice, poslala ovom penzioneru korporacije "Dženeral motors" pismo u kome je navela da mu dodeljuje počasnu diplomu za "životne zasluge". Loker, koji sada živi na Floridi, nazvao je ovaj gest "veličanstvenim".
Petoro od osmoro Lokerove dece i njegova 80-godišnja žena Meri bili su među zvanicama koje su prisustvovale maturskoj svečanosti.
"Kada sam otvorio pismo, samo što se nisam onesvestio", izjavio je Loker nekoliko sati pre ceremonije. "Mislio sam da se neko šali sa mnom."
Loker je napustio školu posle desetog razreda, pošto je grad, kao i ostatak zemlje, utonuo u depresiju, a njegov otac oboleo od tuberkuloze.
"Moja porodica je gladovala, i to bukvalno", rekao je. "Morao sam nekako da zaradim novac. A ja sam bio najstarije dete u porodici. Radio sam razne poslove. Radio sam i za 33 centi na sat."
U "Dženeral motorsu" zaposlio se 1936. godine. "Za ‘Dženeral motors’ radio sam 38 godina", rekao je ponosno. "Bio sam stariji dizajner u to vreme, a nisam ni imao diplomu srednje škole. Zaista su bili dobri prema meni."

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

diplomasrednja skolazabava
Komentari (0)
Dodaj komentar