Niš dobio spasioca životinja sa velikih visina i iz velikih dubina

Nišlija Nenad Stamenković (34) postao je danas jedini obučeni spasilac životinja u ekstremnim uslovima južno od Beograda, nakon obuke za spasavanje životinja sa velikih visina, dubina i iz vode.

On će ubuduće po pozivu gradjana priskakati u pomoć u svim opasnim situacijama u kojima se nadju psi, mačke i ostale životinje, poput onih da upadnu u duboku jamu, budu zahvaćene poplavom ili se popnu na nepristupačno mesto.

„Korišćenjem opreme koju mi je obezbedila „Animal Rescue Serbia“ ili skraćeno „ARS“, a koju inače koriste speleolozi, moći ću da pomognem i u slučaju da se životinja nalazi na visini ili dubini od preko 100 metara“, rekao je Stamenković za agenciju Beta.

On je danas u niškoj Tvrdjavi demonstrirao kako izgleda spasavanje pasa koji je upao u duboku jamu i kako se stiže do životinje koja je ostala „zarobljena“ na visokom drvetu.

Prema njegovim rečima, gradjani će u slučaju da imaju sličan problem sa svojim ljubimcem to moći da prijave preko telefona organizacije „Animal Rescue Serbia“ ili skraćeno „ARS“, a on će, što pre, izaći na teren.

„Spasavanje ne košta ništa, prijavio sam se spasioca isključivo iz ljubavi prema životnjama“, kazao je Stamenković, koji je i jedan od pomoćnih trenera u niškom Udruženju za obuku spasilačkih pasa.

On je sa prijateljem iz tog udruženja i takodje trenerom pasa Radulom Perišićem  protekle dve godine učestvovao u dresuri dva psa – patuljastog šnaucera Lole i rodezijskog ridžbeka Lee.

Stamenković i Perišić su sa svojim psima ovog leta imali priliku da pomognu vatrogascima i njihovim psima u potrazi za nestalom osobom u jednom selu kraj Niša.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Aleksandar Gavrić

    Hvala vam na brzim izmenama. Ako želite da pomognete čitaocima da brže mogu da stignu do pomoći za njihove ljubimce, koja je besplatna, onda vam predlažem da objavite sajt organizacije http://www.animalrescueserbia.org i telefon za hitne slučajeve 064 8 210 200. To je telefon dispečera za celu Srbiju. Hvala vam na podršci.

  • Aleksandar Gavrić

    Sve vreme pominjete organzaciju sa nazivom Animal rescue i to ste stavili pod znake navoda, a pravi naziv organizacije je „Animal Rescue Serbia“ ili skraćeno „ARS“ Bez Serbia korisnici ne mogu da pronađu podatke o organizaciji. Niste čak dali ni sajt ni broj telefona. Kako onda neko kome treba pomoć može da se obrati i kome?