NLO ili lampioni?

Da li su u pitanju misteriozna svetla na nebu ili nešto drugo? Neki britanski vojnici pomislili su da se radi o neidentifikovanim letećim objektima. A možda su u pitanju i kineski lampioni koje ljudi puštaju u nebo. Zbog toga muku muče Englezi ovih dana. Kada se upale, mali lampioni se podižu u nebo, nalik na vazdušne balone.
Britansko ministarstvo odbrane primilo je bezbroj obaveštenja o ekskadronima rotirajućih ili kockastih neidentifikovanih letećih objekata u junu, uključujući i one od strane vojnika koji je iskoristio svoj mobilni telefon kako bi snimio posetioce iz svemira. Viđenje neidentifikovanih letećih objekata iz juna uključuje i one koje je snimio policijski helikopter u Velsu.
Predstavnik za javnost Ministarstva odbrane potvrdio je da su vojni zvaničnici istražili sve prijave kako bi se uverili da ne postoje vojne akcije uperene protiv Ujedinjenog Kraljevstva. Ali kako nije utvrđeno postojanje nikakve opasnosti, vojska nema obavezu da istraži svaku prijavu pojedinačno.
Neki NLO eksperti nisu uvereni da je u pitanju bilo šta neobično, jer je običaj da se kineski lampioni pale i puštaju u nebo prilikom raznih proslava, naročito venčanja.
Naime, ispostavilo se da su neki mladenci na svom svadbenom veselju pustili u nebo oko 100 lampiona, koji su prouzrokovali neobičnu svetlost na nebu. Sve to se desilo nešto pre nego što su prijavljeni neidentifikovani leteći objekti na nebu u Velsu.
Stručnjak za NLO izjavio je da je pilot lako mogao da pogreši kada je video svetla, i da su ona verovatno poticala od druge letilice.
Izgleda da ipak nema ništa od neidentifikovanih letećih objekata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nlozabavazanimljivosti
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Đorđe Čairović

    Nešto malo o lampionima. Po starokineskoj legendi, najveći kineski general i strateg Zhuge Liang prvi put je u II veku upotrebio leteće lampione kao sredstvo signalizacije. Kasnije se upotreba menja i papirni baloni od rižane hartije počinju da se koriste na festivalima kao izvor razonode i veselja. Time poprimaju simboličnu vrednost i postaju važan deo azijske kulture. Na Tajlandu, lampioni se masovno puštaju na Khom Loy festivalu i dok oni slobodno lebde ka visinama, Tajlanđani veruju da sa njima odleću i sve njihove želje i brige. U budističkim hramovima se smatra da ukoliko poklonite lampion, za uzvrat dobijate prosvetljenje, jer vatra koja pokreće lampion predstavlja mudrost koja pokreće čoveka. Leteći lampioni su odličan dodatak i prijatno iznenadjenje koje će osvetliti Vašu svadbu, rođendan, Dan zaljubljenih ili Vaš poseban dan i učiniti ga magičnim i nezaboravnim.