Od trača do istine

Ima li išta slađe od tračarenja sa najboljom drugaricom uz popodnevnu kafu? Zato, evo jedne pričice o tračevima. Tračevi su tu oko nas. Moraju biti „vreli“, (ne)provereni i ispričani u punom poverenju, verovatno zbog toga da bi što pre bili plasirani i tako stigli do onih koji nikako ne treba da ih znaju. U neku ruku, tračevi su preteča radija, televizije i žute štampe. Toliko su dobri, da su svoje mesto našli i u književnosti, a često počinju dobro poznatom rečenicom: „Draga moja, da ti ispričam ovo u poverenju…“

Tračevi su muškog roda. Nepravedno, jer je trač, kako se veruje, privilegija žena. Opšte je poznato da tračevi idu dobro uz kafu, a pričaju se u dahu i poluglasno. Jedna od interesantnih pojedinosti u vezi sa tračem jeste i ta da će vam sigurno sto procenata ljudi reći da ga se gnuša i prezire, da nikada ne veruje u njega i da nikada nisu ni plasirali ni čuli trač.

Trač je toliko dobar i relaksirajući da ga, kako i istraživanja potvrđuju, šire i muškarci. Oni pogotovo vole da u njega usele svoje seksualne anegdote i veličanstvene doživljaje, koji su toliko pompezni da ni oni koji ga pričaju na kraju više ne veruju u to što pričaju. Zato na sledeću trač partiju obavezno pozovite i njih. Tek tada to će biti prava zabava koja će njihovim pojavljivanjem dobiti na dramatičnosti i težini – i poverenju, naravno. Odmah organizujte sedeljku uz nezaobilazno piće i grickalice i započnite priču. Tračevi opuštaju i zabavljaju, samo ukoliko nisu preterano zlonamerni, naravno. Konačno, tračevima još niko nikada nije mogao da odoli, pa zašto biste vi?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar