Odbegla cirkuska zvezda

Autoput u gradu Atlanti pretvorio se u pravi cirkus kada je odbegla zebra počela da galopira duž traka autoputa s policijom za petama.
Dvanaest godina stara životinja po imenu Lima vežbala je svoju tačku za večernji program na poljani izvan centra grada, kada ju je nešto uplašilo, rekla je Kristal Drejk, predstavnica za štampu cirkusa "Ringling Brothers and Barnum&Bailey". Zebra je uspela da se otrgne i pobegne od svojih trenera, a potom je došla do ograde i prošla kroz jedan od otvora na njoj.
"Nismo sigurni šta je preplašilo zebru, ali istražujemo", nastavila je Kristal Drejk.
Limu su videli mnogi ljudi u centru Atlante, uključujući i Danijela Nensa.
"Iznenada se pojavila zebra koja juri niz ulicu kao automobil", ispričao je Danijel Nens lokalnoj novinskoj agenciji "The Atlanta Journal-Constitution". "Pet ili šest policijskih automobila jurilo je za zebrom. Nekoliko policajaca je trčalo. Onda sam se uplašio, jer sam pomislio: ‘Šta bi još, pored zebre, moglo da bude na slobodi?’"
Limini treneri, zajedno s policajcima, jurili su za njom oko 40 minuta, i to od centra Atlante pa sve do autoputa. Cela ta ruta bila je dugačka oko dva kilometra.
Policajci su blokirali sve trake autoputa ka jugu i saterali zebru u zamku. Tu su je njeni treneri sačekali i smirili, objasnila je Kristal Drejk.
"Zebra je očigledno bila veoma uzbuđena, ali je bila u dobrom stanju", nastavila je Drejkova. "Njeni treneri su uspeli da je smire i da je bezbedno vrate u cirkus".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilautoputcentar gradacirkusjuritilimapobećipolicijasmirititreneriuplašitivežbazebra
Komentari (0)
Dodaj komentar