Oglasio se vlasnik restorana u Grčkoj sa lignjama od 600 evra: Cene su tolike, ali…

Javnost je nedavno šokiralo iskustvo američkih turista koji su letovali na popularnom grčkom otoku Mikonosu.

Šest porcija lignji naplaćeno im je skoro 600 evra, a šest lokalnih lager piva 150 evra. Sa tri Cezar salate od 60 evra, dve flaše vode od 17,80 evra i čašu soka od paradajza od 18 evra, račun im je na kraju iznosio 836 evra, odnosno skoro 100.000 dinara.

Nakon što su izneti brojni komentari na društvenim mrežama o bahatosti vlasnika i osoblja, o nepostojećim cenovnicima i neljubaznosti, oglasio se i vlasnik restorana Dimitris Kalamaras.

On je za Dejli Mejl rekao da im je žao zbog načina na koji se njihov gost izražavao, ali da su cene tačne.

– Iako smatramo da cene odražavaju nivo naših napora, brige i kvaliteta hrane koju serviramo na jednoj od najpoželjnijih plaža na svetu, možemo saosećati s nezadovoljnim gostom. Međutim, reći da smo “svetska zamka“ nije u redu. Ne samo zato što su cene istaknute na tabli pored ulaza kako bi svi mogli da vide koje su cene pre nego nego što uđu u restoran, nego i zato što su jelovnici i katalozi ponuđeni svim gostima pre nego što naruče – stoji u izjavi vlasnika restorana.

– Neki gosti, međutim, ne gledaju jelovnike nego naruče odmah. Ne zaustavljamo ih u tome. Koliko se može verovati osobi koja kaže da je tražila cenu pića/hrane, ali da im je uskraćena ta informacija, a svejedno su naručili? – zapitao se on.

Kaže i da cene svoje goste i da su “čak osmislili posebne menije koji su nešto povoljniji i dopuštaju barem mali uvid u našu gastronomiju za one koji ne mogu sebi da priušte to iskustvo“.

Zapitao se i zašto se u luksuznim hotelima sobe onda plaćaju od 200 do 500 evra za noć, a neki jaknu naplaćuju 50 evra, dok drugi traže hiljade evra.

– Jesmo li svi kriminalci, lopovi, loši ljudi? – pita se vlasnik. – Svi ste pozvani da dođete i probate našu kuhinju, uživate u jedinstvenom pogledu koji oduzima dah, osetite vibracije i uživate u našim pićima i jelima posluženima uvek s osmehom. Ali, molim vas, prvo proverite cene! Molim vas, dođite i budite sudije. Ne dopustite da vas ljudi obmanjuju fotografijama računa koji su samo mali deo priče – zaključio je vlasnik skupog restorana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cenemikonosračunvlasnik restorana
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    …“dok drugi traže tisuće“. Je li ovo zagrebačka varijanta Krstarice????!

  • Anonimni

    Panirane u ulju ,obično su zamrzunte,treba da se stidi…..A i Mionos nij baš toliko impresivan da zastaje dah

  • AA ( americki alah)

    ako su to lignje ( kao na slici) to je obicno zamrznuto smece.

  • batamrca

    svaka roba ima svoju musteriju potpuno je covek u pravu on prodaje i ceni svoju robu i ulozen rad, a vi gospodo izvolte

  • Anonimni

    moze da pise sta hoce, grk je to. cicija. i prevarant.

    • Anonimni

      Pa ti idi u Crnu Goru tamo je sve djabe,…