Ona je visoka više od 2 metra: ‘Bila sam usamljena, želela sam da se smanjim’ (foto)

Ekaterina Lisina (29) je bivša profesionalna košarkašica, koja je u svojoj kratkoj karijeri nastupala za moskovske klubove CSKA i Spartak, a sa ruskom reprezentacijom je osvojila olimpijsku bronzu u Pekingu 2008., evropsko zlato u Italiji 2007. i svetsko srebro u Brazilu 2006. godine.

Ono po čemu se Ekaterina razlikuje od ostalih košarkašica je njena dužina nogu. Naime, njene noge dugačke su čak 133 centimetara. Ekaterinino stopalo dugačko je 30,5 centimetara, a broj stopala je 47. Danas se bavi manekenstvom.

– Imala sam mnogo neprijatnosti u pubertetu. Mislila sam da momci ne žele da pričaju sa mnom zato što sam previsoka. Bila sam uznemirena i želela sam da se smanjim – priznala je ova 206 cm visoka bivša košarkašica i majka šestogodišnjeg sina.

Ubrzo je shvatila da je visina prednost u sportu.

– Košarka je promenila sve. Kad sam napunila 15 godina, potpisala sam prvi profesionalni ugovor i počela da pričam sa visokim devojkama i dečacima. Tek sam sa 19 godina shvatila da je moja visina vrlina i da me ljudi vole – zaključila je Ekaterina.

Čeka se službeno priznanje Ginisove knjige rekorda, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ekaterina lisinavisina
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • djubrivoje

    opasna riba