Opruga iz kačkavalja

Rendgenski zraci su iskorišćeni za pronalaženje metalne opruge koja je izgubljena u koturu kačkavalja.
Kada je reč o kačkavalju, odmah pomislimo na zemlju koja je njegova kolevka. Naravno, u pitanju je Švajcarska i gradić Belp u njoj.
Švajcarski kačkavalj bi trebalo da ima rupe u sebi, ali ne i parčiće metala.
Međutim, šta možete da uradite kada ste izgubili metalnu oprugu i sigurni ste da se ona nalazi upravo u jednom od skupih kačkavalja koje ste planirali da prodate? Zašto ih onda jednostavno ne predati sigurnosnim kamerama na aerodromu?
Zvanični predstavnici aerodroma "The Bern-Belp Airport", koji se nalazi u blizini glavnog grada Švajcarske, izjavili su da je lokalnim proizvođačima kačkavalja dozvoljeno da prokontrolišu sedam koturova sira uz pomoć mašine s rendgenskim zracima koja je obično rezervisana za detektovanje bombi u putničkom prtljagu.
Da nisu pronašli metalnu oprugu, proizvođači ne bi mogli da prodaju ove koturove sira, od kojih svaki vredi po nekoliko švajcarskih francuskih franaka.
Zvanični predstavnici aerodroma dodaju da je mašina za detekciju uočila metalnu oprugu, koja je potom i izvađena iz sira. Tako je spasen mukotrpan rad švajcarskih proizvođača kačkavalja.
Aerodromski predstavnik za štampu, Danijel Stefen, izjavio je da je "mali proizvođač kačkavalja" zamolio da ne bude identifikovan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kackavaljoprugazabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar