Optička iluzija zaludela je hiljade ljudi: Nećete verovati šta se događa kad je posmatrate

Kada su u pitanju optičke iluzije teško je reći što je tačan, a što pogrešan odgovor. Koliko god dugo posmatrali ilustraciju, svaka će osoba imati drugačiji uvid.

Ako vam je potrebno malo neobičnog iskustva da začinite početak radne nedelje, onda samo pogledajte ovu zapanjujuću optičku iluziju koja je, kako kaže autor, ‘identična’ uzimanju psihodelika, odnosno psihodeličnih droga.

Neverovatan snimak

Video dolazi od YouTubera DrDIYhaxa, koji je iluziju nazvao ‘čudesnom’ i uspeo da privuče pažnju mnogih iskusnih konzumenata droga. Kada kažemo ‘iskusni’, mislimo na ljude koji su probali psihodelične droge.

Dotična iluzija ima tačku u središtu ekrana, s nekim crnim i belim šarama izgledaju kao da se kreću u jednom smeru tačno oko nje. Gledajući u tačku, skoro je nemoguće ne izgubiti fokus u vidu. Kada odvratite pažnju s ekrana, imaćete osećaj da halucinirate.

Korisnik koji je objavio video je pre samog početka upozorio da optička iluzija utiče na nas kao psihodelična droga ali upozorio da nema mesta za paniku, prenosi Klik.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

optička iluzijaoptička varka
Komentari (0)
Dodaj komentar