Optička iluzija zapanjila internet, nikom nije jasno kako je ovo moguće (video)

Snimak optičke iluzije objavljene na TikToku postao je viralan, a mnogim ljudima nije jasno kako je moguće ono što vide na njemu.

@kevkevkiwi

Die Auflösung von meinem viralen Illusion Video‼️ Folgt um kein Video mehr zu verpassen 😊 #auflösung #illusion #rätsel #opticalillusion

♬ Originalton – kevkevkiwi

Korisnik Kevin je podelio kratki video na kom pokazuje dve površine zakrivljenog oblika koje su naizgled različite veličine, ali kad ih pokrije isečkom istog oblika, pokaže se da su zapravo jednake.

Video je pregledan preko 632 hiljade puta, a ljudi se u komentarima čude ovom triku. Neko je ipak prepoznao da se tu radi o takozvanoj iluziji Džastou, nazvanoj po američkom psihologu Džozefu Džastrouu, koji je i osmislio pre stotinak godina.

Ako bolje pogledate, tamnozeleni luk (koji se čini većim), pomeren je malo udesno od svetlozelenog (koji se čini manjim) pa to daje utisak da su različite veličine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

iluzija
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ako je volo zapanjilo ceo svet onda je ljudski rod sve gluplji… Ovo je isto kao kada gledate „found fotage“ horror film gde kada treba da se vidi neato konkretno, bas tada se pojave smetnje na snimku. Namerno je tako snomljeno da se u trenutku spustanja predmeta donji oblik ne vidi u celosti te deluje kao da je citav prekriven, a nije.