Osveta bučnim komšijama

Vaši bučni susedi vrše torturu nad vašim bubnim opnama i živcima? Imate utisak da se u stanu iznad vas dešava stampedo slonova? Vaš komšija obožava da u svom vrtu pravi izuzetno bučne partije sa jako lošom muzikom? Osvetite se! Uzvratite udarac! Na tržištu postoji „protivoružje“.

Geoff Marsland, vlasnik restorana i „muzičar“-amater sa Novog Zelanda je izdao disk sa 64 minuta nepodnošljive buke koju proizvodi kosilica za travu. On sam objašnjava kako se ovaj CD upotrebljava: „Ako su vaši susedi lumpovali do duboko u noć, ono što vi treba da uradite je da ustanete u 7 ujutru, „odvrnete“ disk i odete u restoran na kaficu.“

Autor diska se potrudio da „muzika“ ne bude monotona, tako da, pored kosilice, postoji i nekoliko vrhunaca sa škripom kočnica, lomljavom i treskanjem kamenja po limu. Na tržište je izbačeno 5.000 primeraka ovog „ambijentalnog“ rada, a 4.000 su već otkupili lokalni vlasnici trgovina.

Ovo nije prvi „album“ novozelandskog „muzičara“. Pre par meseci on je uspeo da proda 4.200 primeraka CD-a sa urbanom bukom, pri čemu su slušaoci mogli da uživaju u zvucima auto-alarma ili turiranja motora. CD je nosio ime „Urban Assault“, a na njemu se nalazila i trominutna „deonica“ bebe koja plače. Autor tvrdi da je taj deo najbolje kontraceptivno sredstvo, jer posle slušanja ove „solo-tačke“ vrlo je teško odlučiti se na pravljenje bebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar