Osvojio milion evra u kvizu, znate li odgovor na poslednje pitanje? (video)

Nemačka je sinoć dobila svog 16. milionera u istoriji kviza „Želite li da postanete milioner“. Dok su i tamo na snazi mere borbe protiv korone, emituju se emisije snimljene pre donošenja preporuka o boravku na otvorenom.

Novi milioner se zove Ronald Tinholt (35) i dolazi iz Kelna u kojem vodi prodavnicu smutija, a pitanje koje mu je donelo milion evra glasilo je: „Klasična, standardizovana europaleta EPAl1 sastoji se od 78 eksera, devet blokova i koliko dasaka“, a ponuđeni odgovori bili su 9,10,11,12.

Ronald je pokazao zavidno znanje i bez problema je odgovarao na prvih sedam pitanja. Prvi put se zamislio na osmom pitanju u kojem je trebalo da odgovori za koju je ulogu Oskar dodeljen dva puta. Nakon kraćeg razmišljanja odgovorio je Džoker i krenuo dalje.

Pomoći je koristio na poslednja četiri pitanja. Posebno je zanimljivo bilo na pitanju za 64 hiljade evra: „Gde se rodio pisac koji je za roman ‘Poreklo’ 2019. dobio nemačku nagradu za književnost?“ Ponuđeni odgovori bili su Rodezija, Jugoslavija, Cejlon i Tibet.

Tačan odgovor bio je Jugoslavija, budući da je autor knjige Saša Stanišić rođen u Višegradu. Zanimljivo je da je publika tačnom odgovoru dala 36 posto glasova, otprilike isto kao i za još dva odgovora, ali Tinholt se ipak odlučio za Jugoslaviju.

Producenti čuvenog kviza rekli su da  će se do aprila emitovati već snimljene emisije Milionera, a onda će nastaviti snimanje bez prisutnosti publike, uz novi džoker.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kvizmilioner
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Vidite kada na zapadu neko dobije milion on stvarno dobije i tacno znamo ko je dobio, sta radi, odakle je i tome slicno. E sda, u Srbiji je malo kontar. Na primer ako neko dobije na lotou onda voditelj kaze dobitnik je na primer iz Varvarina? Nit znamo ko je dobitnik, nit znamo da li je uopste neko dobio, nit je poznata osoba? E zato mi spadamo u isko kos gde spada i Nikaragva, Honduras, Kolumbija i slicne kvazidrzave.