Otvara se rodna kuća Grejs Keli za posetioce (video)

Kuća u kojoj je odrasla nekadašnja princeza i glumica Grejs Keli tokom 2018. otvoriće se za posetioce, rekao je za časopis People njen sin, princ Albert od Monaka, koji je prošle godine kuću kupio za 754.000 dolara. Nakon renoviranja kuća će biti otvorena za kulturne događaje, a u njoj će biti smešten regionalni ured Organizacije princeze od Monaka, kao i biblioteka.

Albert je kuću obišao u oktobru prošle godine. Kazao je da, s obzirom na to da je smeštena u stambenom naselju, kuća nije zamišljena „isključivo kao muzej“. Trospratnicu sa šest soba u kolonijalnom stilu 1935. izgradio je Albertov deda Džon B. Keli, uspešni poslovni čovek aktivno angažovan u političkom životu Filadelfije.

Keli je Filadelfiju napustila kada joj je bilo 20 godina. Glumu je studirala u Njujorku, a karijeru je počela kao fotomodel. 1949. je debitovala na Brodveju, a prvu filmsku ulogu odigrala je 1951.

Nova glumačka zvezda zasjala je u filmu „Tačno u podne“ (1952.), u kojoj joj je partner bio tada već poznati Gari Kuper, a u svetsku glumačku orbitu lansirao je „Mogambo“, film Džona Forda sa Klerkom Gejblom i Avom Gardner. Bila je jedna od omiljenih glumica kultnog holivudskog reditelja Alfreda Hičkoka, prenose mediji.

Karijeru je prekinula 1956. kako bi se udala za kneza Renijea III. Poginula je 1982. u automobilskoj nesreći u Monaku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Grejs Kelikuća
Komentari (0)
Dodaj komentar