Ova boja donjeg veša najviše uzbuđuje muškarce, odmah mu podigne raspoloženje i energiju tvrdi psiholog

Psiholozi su više puta podsećali na to koliko boje igraju veliku ulogu kada je reč o našem raspoloženju. Ali i dizajneri enterijera. Jednostavno, isto kao i za čoveka, tako i za boje važi: „Kako zračiš, tako privlačiš!“

Anjel Obrajant, stručnjak za boje, izjavila je u jednom intervjuu da boja naše odeće u velikoj meri utiče na raspoloženje i energiju. Posebno se osvrnula na boju donjeg veša. Njeno objašnjenje je vrlo jednostavno – svaka boja „odiše“ na različite načine i odražava se druge ljude oko nas.

Tajna se krije u filozofiji hinduizma i jogi. Naime, u predelu genitalija, u donjem delu stomaka, tamo gde dolazi donji veš, nalazi se korenska čakra. Prema hinduizmu, prva i glavna čakra povezuje telo i dušu sa zemljom i obično se smatra energetskim uporištem. Upravo su čakre usko povezane sa bojama. Zato, prema rečima Obrajant, na raspoloženje možemo da utičemo bojom donjeg veša.

– Svejedno je da li se donje rublje vidi ili ne, energija boje prolazi kroz kožu i širi se telom u mozak. Koju boju bi trebala da odaberete, zavisi od toga šta želite da kontrolišete – dodaje ona.

Crvena je najbolji izbor
Prema stručnjakinji, crvena je najbolji izbor ako želite da unesete više energije u svoj intimni život. Boja je privlačna i odiše povezanošću. Za one koji pate od nedostatka sna ili su inače pod stresom, Obrajant savetuje svetloplavu ili bledo ružičastu, jer one deluju smirujuće.

– Akvamarin plava (plava s primesama zelene), dobra je, na primer, kada morate da se koncentrišete. Moram da razočaram one koji biraju crni donji veš. Crno, belo i sivo vrlo su loše opcije, jer ne vibriraju i blokiraju protok energije. Smeđa boja takođe smanjuje energiju – objasnila je ova stručnjakinja na kraju, piše Mondo.me

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bojemuškarciraspoloženje
Komentari (0)
Dodaj komentar