Ovaj matematički zadatak izgleda jednostavno, ali neka vas ne zavara: Mnogo je teži nego što mislite

Zar ne mislite da je sada savršeno vreme za pauzu? Upravo, predlažemo da pokušate da prevaziđete ovu matematičku enigmu kako bi vam malo odvratili pažnju.

Ne brinite, neće potrajati dugo i kao bonus, zabavićete se i razbistrićete um. Dakle, ne smete vršiti pritisak na sebe, naprotiv, morate verovati sebi. Pre nego što počnete, odvojite vreme da se udobno smestite i usredsredite kako biste imali najbolje šanse da uspete.

Na prvi pogled, ovaj izazov može izgledati veoma lak, ali nije! Zaista, iza ove jednačine se krije određena složenost i čak je moguće da je nekoliko odgovora potvrđeno.

Zbog toga ćete morati da izračunate veoma dugu operaciju sa mnogo sabiranja i množenja. Da biste uspeli, samo morate da znate matematiku. Dobro razmislite i isprobajte nekoliko metoda pre nego što date konačni odgovor. Ne sumnjajte u sebe; sa istrajnošću, stići ćete tamo.

Iako matematičke zagonetke koriste vaše intelektualne veštine, one ne predstavljaju izvor stresa. Naprotiv, mogu poslužiti za stimulaciju mozga i učiniti ga aktivnijim.

Na taj način ćete moći da izbegnete preopterećenje i probleme sa gubitkom pamćenja. Takođe, izazovi ove vrste mogu pomoći u poboljšanju intelektualnih performansi jer će podstaći mozak da koristi svoje kognitivne sposobnosti. Stoga su matematički izazovi i praktični i zabavni.

Ako ste došli do rešenja 12, bili ste uspešni! Dakle, naše iskrene čestitke ljudima koji su pronašli tačan odgovor.

Za one koji su pokušali i nisu mogli da pronađu rešenje, u redu je, drago nam je što ste probali. Vežbajte i dalje i neki drugi zadatak rešićete sa većom lakoćom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

matematikazadatak
Komentari (9)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    12 Saberete sve i onda 1*0 je 0 i +1 je 12 Ljudi molim Vas ne blamirajte se

  • Maja

    A gde vam je znak između redova?

  • Anonimni

    Rešenje je 1.

  • Davi

    Zar nije: 1+1+1+1+11+1+1+1+11+0+1=30

    • Profesor

      Jedino i tacno resenje 30

  • Anonimni

    Anonimni i zorane jeste išli u skolu (12) je resenje

  • Anonimni

    Kako 12,objasnite

  • Zoran

    Odgovor je 2

  • gordana.

    12