Ovih 12 stvari nikada ne bacajte u WC šolju

WC šolja može izdržati dosta prirodnog otpada i toalet papira, ali nije napravljena da trpi više od toga.

Kako bi produžili život svojoj šolji i izbegli probleme sa vodoinstalacijama u kupatilu, neke stvari nikako nemojte bacati u toalet.

1. Maramice i papirne ubruse

Možda oni podsećaju na toalet papir, ali materijali od kojih su napravljeni se ne razlažu tako lako u vodi, i velika je verovatnoća da će zapušiti vašu WC šolju.

2. Posip za mačke

Iako možda na pakovanju posipa piše da ga možete baciti u WC šolju, nemojte to činiti. On se zadržava u cevima, ne rastvara se u vodi, te ne odlazi u kanalizaciju. Posip najbolje prospite u kesu i bacite u kontejner.

3. Pelene za jednokratnu upotrebu

Ove pelene nikako nemojte bacati u šolju jer ćete je time samo zapušiti i biće vam potrebna profesionalna pomoć da je popravite.

4. Tampone

Toalet je često prikladno mesto da se rešite tampona i ostalih proizvoda za higijenu, ali je to veoma loša ideja. Tamponi će lako zapušiti cevi i nećete moći da ih se rešite.

5. Kondome

Ni kondome nemojte bacati u WC šolju, već u kantu za đubre jer je lateks od kog su napravljeni veoma loš za vodoinstalacije.

6. Predmete od pamuka

Tu spadaju: tuferi, vata, štapići za uši i drugi slični proizvodi. Pamuk ima sjajnu moć upijanja, ali se ne razlaže u vodi. A ta kombinacija je kobna za vaše cevi.

7. Plastične proizvode

Bilo da su to plastične kutijice ili hanzaplast, nikako nemojte te proizvode bacati u toalet. Plastika se ne razlaže i stvara ozbiljne probleme sa instalacijama.

8. Konac za zube

Čak i mali komadić zubnog konca može stvoriti ozbiljne probleme u toaletu. Veoma je lepljiv, ne razlaže se u vodi i vezuje se za druge predmete pa stvara još veća začepljenja.

9. Hranu

Bacanje bilo kakve hrane u WC šolju ne dolazi u obzir, ma kako meka ona bila. To važi i za ostatke hrane, kosti, komade i ljuske kojih želite da se rešite. Tak otpad možete baciti samo u kantu za smeće.

10. Žvake

Voda ne može ništa žvakaćoj gumi i ona će se bukvalno samo zalepiti. Ako ne želite da žvaka dospe u vaše cevi i tu i ostane, nemojte je nikada bacati u WC šolju.

11. Dlake

Ako čistite dlake iz kade ili umivaonika, nikako ih nemojte bacati u toalet. Začepljenje ćete samo premestiti iz jednog u drugi deo kupatila. Dlake obavezno bacite u kantu.

12. Tablete

Na televiziji bacanje tableta u WC šolju izgleda dramatično i efektivno, ali je to užasna ideja. Ako imate lekove kojima je istekao rok trajanja ili ih jednostavno ne želite u kući, najbolje je samleti ih i baciti ih u kontejner. U suprotnom ove potencijalno štetene hemikalije mogu dospeti u kanalizaciju i naneti mnogo štete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

otpadwc solja
Komentari (0)
Dodaj komentar