Ovo je Tesla obožavao, a to nismo videli ni na jednoj fotografiji

Tesla je najveći naučnik svih vremena, srpski naučnik.

Muzej „Nikole Tesle“ je pod zaštitom UNESCO, to je veliko kulturno dobro, imamo čime da se dičimo. U muzeju se čuvaju i njegovi lični predmeti, čak i originalna krštenica u kojoj je zaveden kao Nikolaj. On je Srbin i potiče iz pravoslavne svešteničke porodice.

Posetioce muzeja najviše intrigira veliki trafo koji na jedan ekspresivan način demonstrira silu i može da se vidi taj veliki napon struje, a zamiljivi su im i indukcioni motori i njegovi lični predmeti, odela, cipele…

Tesla je bio izuzetno elegantan, sva odela su bila sa inicijalima, voleo je skupa odela. Obožavao je šešire, ali nema nijedne njegove fotiografije sačuvane sa šeširom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nikola tesla
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Željko

    Dragi stručnjaci, poenta teksta je nešto što nema veze sa vašim znanjem elektrotehnike. Proseravste se svojim znanjem ali mislim da ste i tu velika nula. Za vas nisu čuli ni u vašoj kući, a lepo je što znate da zamenite sijalicu

  • Anonimni

    Ne struja već električna energija

  • Anonimni

    U elektrotehnici ne postoji „napon struje“. Struja i napon su dve fizicke velicine koje se ne mogu izrazavati na ovaj nacin. Ili je struja u pitanju ili napon. To bi otprilike bilo kao jkad bi rekli temperatura brzine ili neke druge fizicke velicine.