Ovog profesora đaci obožavaju (video)

Nastavnik engleskog jezika Beri Vajt Jr. postao je jedna od najpopularnijih osoba u osnovnoj školi Ešli Park PreK-8 u Severnoj Karolini nakon što je osmislio poseban način rukovanja sa svakim učenikom.

„Kada dođu ispred učionice imamo naš način izgovaranja pozdrava ‘dobro jutro’ i onda radimo. Uvek sam energičan i pokreti koje radimo donesu uzbuđenje i daju im energiju za časove“, rekao je Vajt za ABC News.

Svako rukovanje je različito i koristi posebne pokrete koji su povezani s učenikovom ličnošću.

„Počeo sam to da radim sa jednom učenicom četvrtog razreda i čekala me je svako jutro ispred učionice da se pozdravimo pa je onda odlazila na čas u drugu učionicu i nekada je kasnila na časove zbog pozdrava. Ove godine sam to počeo da radim sa svim učenicima. Video sam da im to mnogo znači. Sada to žele da rade i učenici trećih razreda“, rekao je profesor.

Vajt je pokrenuo i sekciju stepa u školi i iskoristio neke pokrete za osmišljavanje rukovanja sa učenicima. Direktori su vrlo zadovoljni i srećni što uči učenike da budu povezani i privrženi jedni drugima.

„Berijevo rukovanje predstavlja njegov autentičan način izgrađivanja veza sa učenicima. Kada deca znaju da je njihovim nastavnicima stalo, onda obraćaju više pažnje, trude se i žele da budu uspešni“, rekla je direktorka Megan Loftus.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

đaciprofesor
Komentari (0)
Dodaj komentar