Pametan neki majmun

Jedan majmun pobegao je iz prostorija Organizacije za očuvanje životinja u državi Florida, u Sjedinjenim Američkim Državama.
Majmun koji je pre godinu dana izbegao hvatanje na području Tampa Bejan ponovo je pobegao iz prostorija Organizacije za očuvanje životinja, javljaju zvaničnici.
Zvaničnici su pozvani u okolinu grada Sankt Peterburg, na Floridi, kada je makaki majmun uočen. Dva puta su ga pogodili uspavljujućim strelicama, ali je uprkos tome pobegao tako što se sakrio iza zgrade jedne prodavnice i crkve.
Predstavnik za štampu Organizacije za očuvanje životinja, Vernon Jejts, ispričao je da uspavljujuće sredstvo nije imalo nikakvog efekta na ovu životinju, iako su nadležni povećali dozu svaki puta kada su ga koristili na ovom majmunu.
Vernon Jejts je dodao da je ovaj majmun veoma pametan, i da je čak zastao da proveri kretanje saobraćaja pre nego što je prešao preko prometne ulice.
Zvaničnici nisu ispričali kako je majmun uspeo da pobegne. Oni kažu da ovaj majmun ne predstavlja opasnost za ljude.
Nakon ove priče, može se reći da je čovek ipak nastao od majmuna!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

majmunmakaki majmunorganizacija za zaštitu životinjapametanpobećisakriti sesaobraćajstreliceulicauspavatiuspavljujuće sredstvo
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Lili Marcelo

    Životinje su pametnije od ljudi, a ljudi su zločinci što ih izrabljuju – naravno, ko to čini, taj je nečovek.