Pingvin godišnje prepliva 8.000 kilometara kako bi video svog spasioca (video)

Kako su preneli mediji, 2011. godine, Žoao Pereira de Souza, spasio je pingvina s plaže koja je bila prekrivena naftom, hranio ga je, negovao i sačuvao mu zdravlje. Nakon što ga je potpuno osposobio za život, želeo je da ga vrati u njegovo prirodno stanište. Međutim, pingvin koga je nazvao Dindim nije želeo da ode.

„On je ostao sa mnom 11 meseci i onda, samo nakon što je promenio perje, nestao je“, rekao je 71-godišnji starac.

Niko nije mogao da pretpostavi da je to početak jednog prijateljstva. Svake godine u poslednjih pet godina za redom, pingvin je putovao 8.000 kilometara kako bi se vratio svom spasiocu.

„On dolazi u junu i odlazi u februaru, a svake godine postaje sve nežniji i vezaniji za mene. Volim ga kao da je moje dete i verujem da on voli mene. Nikom ne dozvoljava da ga dirne, osim meni. Sedne mi u krilo i dopušta mi da ga hranim sardinama.“, rekao je Žoao.

Biolog profesor Kradževski, koji je intervjuisao Pereiru, izjavio je medijima: Nikada nisam video nešto slično u svom životu. Mislim da pingvin veruje da je Žoao deo njegove porodice. Kada ga ugleda, on je ushićen, maše repom kao pas.

Dindim provodi osam meseci sa gospodinom Žoaom na obalama Rio de Žaneira, a ostatak godine na obalama Argentine i Čilea.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brazilpingvinribar
Komentari (0)
Dodaj komentar