Pola vino-pola soda voda: Najveći špricer na svetu napravljen u Jagodini

U Jagodini je, od roze vina „Rubina“ iz Kruševca i „Soda vode“ iz Jagodine, napravljen špricer od 1.000 litara, do sada najveći na svetu.

Spravljanju špricera, sinoć na terasi restorana „Restoran 360 Nikola“ u Turističkom kompleksu „Đurđevo brdo“, koji je bio organizator, prisustovalo je više od 1.000 Jagodinaca i turista, izjavio je Tanjugu menadžer restorana Nikola Pavićević.

Posudu sa vinom, iz hladnjače, na terasu restorana dovezao je viljuškar i postavio na jedno drveno bure, a zatim su radnici počeli da sipaju soda vodu.

Sve to uz muziku i brojne ljubitelje „dobrog špricera“ a najbolji je, tvrdi Pavićević, kada je „pola-pola – pola vina a pola soda vode“.

„Mešanje“ vina i vode trajalo je više od sat vremena, počelo je tek nešto pre 23 sata a završili, nekoliko minuta posle ponoći.

U okviru ove manifestacije organizovano je takmičenje u brzom ispijanju špricera, koga su podržalio brojni sponzori, a svi koji su bili na ovoj manifestaciji su mogli da degustiraju napravljeni špricer.

U Jagodini je 2012. godine održano prvo pravljenje špricera, napravljen je od 800 litara, a do tada su rekord držali Italijani, Vinarija „Lazarino“, sa 575 litara, objasnio je Pavićević.

„Ovim od 1.000 litara smo oborili vlastiti rekord od pre pet godina i ovo je rekord u svetu, niko nije napravio veći“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Jagodinarekordšpricer
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Bor Boranin

    Čestitke jagodincima na obaranju Ginisovog rekorda u spravljanju špricera od 1000 litara. Sve je to dobro i dostojanstveno, ali su omanuli kod izbora muzike. Naime, godinama je u Boru šlager „Ne može mi niko ništa nikada, nikada“ kojeg izvodi nenadmašni folker Blagoje Spaskovski, prijatelj Palme, inače čelnik i vođa RTB Bor u propadanju. Jagodinci su uskraćeni za tu fantastičnu numeru, inače povećali bi rekordnu potrošnju špricera. Dragi jagodinci za sledeću proslavu ovo ne zaboravite, ja jesam ljut, ali naljutiće vam se čuveni borski folker. Pogotovu kako je naveo vodeći političar u Srbiji da “građani Bora više vole pse lutalice nego Spaskovskog“, pa je njemu opao rejting i slušanosti i potrebna mu je nova tezga.