Pomerite jednu šibicu i dobićete tačan rezultat: Samo 2% ljudi može da reši zadatak za 10 sekundi

Od klasičnih IQ testova kao što su ukrštene reči, kvizovi i logičke zagonetke, do složenijih zagonetki, rešavanje mozgalica je odlična vežba za mozak.

U ovom kontekstu, početna jednačina glasi 9+3×2=2 . Ali ova jednačina je pogrešna. Zagonetka ili izazov je upravo pronaći rešenje za manje od 10 sekundi .

Ovi izazovi su danas veoma popularni na društvenim mrežama i nude ih korisnici, poznate ličnosti ili kompanije da zabavljaju i obrazuju druge. Zagonetke mogu biti lake koliko i teške, a mogu se kretati od mentalne matematike do rešavanja složenijih problema putem logike i dedukcije.

Danas imamo mozgalicu koja će vas dobro namučiti:

9+3×2=2

Cilj je jednostavan: pronađite rešenje za manje od 10 sekundi pomerajući samo jednu šibicu sa jednačine na fotografiji. Dakle, da li ste spremni? Zapamtite da je vreme ograničeno!

Pozivamo vas da rešite novu zagonetku! Da biste to postigli, morate posmatrati i koncentrisati se. Pratite uputstva i razmišljajte van okvira kako biste pronašli rešenje.

Danas možete da pomerite samo jednu šibicu da biste rešili jednačinu. Dakle, spremni ste da prihvatite izazov?

Da biste uspeli u rešavanju zadataka, potrebno je raditi na duhu i kreativnosti. Moramo pažljivo posmatrati različite delove i koncentrisati se da bismo pronašli rešenje.

Moramo naučiti da se prilagodimo izazovima koji su pred nas i da budemo strpljivi kada se poteškoće nagomilaju.

Takođe, važno je imati dobru strategiju za pristup problemu na logičan i racionalan način. Takođe je neophodno pronaći rešenje koje nije previše složeno i koje se lako može izvršiti.

Dakle, primenom ovih saveta u praksi, možemo uspeti da uspešno rešimo zagonetku.

Rešenje je 8-3×2=2. Dakle šibica iz plusa ide na devetku da bi se dobila osmica i tačan rezultat koji glasi 8-6=2. Čestitamo onima koji su pronašli odgovor za manje od 10 sekundi! Zaista ste talentovani!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

matematikazadatak
Komentari (0)
Dodaj komentar