Pomirišite onog pravog

Teorija koja je glasila: „Mudro biraj pa ćeš dobro proći“ pala je u vodu, bar kada je u pitanju izbor partnera. Ako ste jednostavno znali da je on pravi čovek za vas od trenutka kada ste ga ugledali, onda za to možete da zahvalite ponajviše svome nosu! Evo i kako i zašto.

Naime, naučnici koji istražuju ulogu mirisa u ljudskoj seksualnsti tvrde da žene mogu da nanjuše dobar genetski materijal za stvaranje potomstva. Dokazano je da su žene sposobne da instinktivno osete muškarca koji se od njih razlikuje genetski, što je ujedno i dobro za potomstvo. Ukoliko se dogodi da izaberete partnera koji vam je genetski sličan, dovodite u opasnost zdravlje zajedničkog potomstva. Iza svega toga stoji hemija, naravno.

Šta se zapravo dešava? Određenom muškarcu privlače vas njegovi feromoni, koji su propratni proizvod polnih hormona, a detektuju se upravo čulom mirisa. Žene su najopasnije u danima ovulacije, jer im je čulo mirisa tada najosetljivije i u stanju su da bez greške osete pravi feromon.

Eto, izgleda da je to tajna one iskre ljubavi koja bukne u trenutku. Neobično vam se dopadne ono što ste zapravo nanjušili. Sve za pravog i dobru genetiku, naravno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

feromoni
Komentari (0)
Dodaj komentar