Porodična reklama

Kada su Danijela Smit i njena porodica pozirali za svoju božićnu čestitku prošle godine, znali su da će tu sliku podeliti s prijateljima i porodicom. Međutim, ova porodica iz Misurija nije očekivala da će se njihova slika pojaviti u Češkoj, i to na reklamnom bilbordu. Izgleda da su i takve stvari moguće u današnje vreme ekspanzije Interneta.
Danijela kaže da je ona stavila sliku na svoj blog i na nekoliko društvenih sajtova. Na slici su ona, njen muž Džef i njihovo dvoje dece.
Međutim, dok je njihov prijatelj s koledža vozio kroz Prag, video je njihovu sliku u izlogu prodavnice koja prodaje hranu. Slikao je to i poslao im slike kao dokaz.
Mario Bertuči, vlasnik prodavnice u Pragu, kaže da je sliku uzeo s Interneta. Mislio je da je ona kompjuterski obrađena. Kada su mu rekli da je u pitanju slika prave porodice, on je preduzeo korake da je skloni iz svog izloga.
Porodica Smit i njihov fotograf Đina Keli nisu ovlastili nikoga da koristi slike.
Danijela Smit kaže da njihova porodična slika nije korišćena u lošoj nameri, već samo kao reklama koja je obaveštavala potencijalne kupce o uslugama koje pruža pomenuta prodavnica.
Ipak, Danijela Smit kaže da će sledeći put kada bude stavljala sliku na Internet ili smanjiti rezoluciju ili staviti elektronski vodeni žig koji će onemogućiti kopiranje slike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pragreklamaslikazabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar