Poslednji film Merilin Monro

Želite li da zavirite iza scene snimanja poslednjeg filma Merilin Monro? Ako je odgovor potvrdan, onda bolje pozovite svoju banku!
Osamnaestmilimetarski film u boji pod naslovom "Sa snimanja filma ‘Neprilagođeni’" biće na aukciji, i to s početnom cenom između 10.000 i 20.000 dolara. Akcionarska kuća "Džulijen" staviće na svoju prodajnu listu ovaj 47-minutni film sledećeg meseca.
Prema sajtu pomenute akcionarske kuće, ovo je originalni film koji je snimio fotograf amater Stenli Flojd Kilar, koji je slikao filmske zvezde i ekipe za vreme snimanja filma "Neprilagođeni". "Neprilagođeni" su poslednji završen film za obe njegove glavne zvezde – Merilin Monro i Klarka Gejbla. Gejbl je dobio četvrti srčani udar odmah nakon što je snimanje filma završeno, i umro je 16. novembra 1960. godine, samo neka dva meseca pre nego što je film bio prikazan u Americi. Merilin je umrla 5. avgusta 1962. godine.
Kilar je bio deo filmske ekipe "Neprilagođenih" i tada je snimio svoj film. Film "Sa snimanja filma ‘Neprilagođeni’" prikazuje trenutke između Merilin i Gejbla, ali i Mongomerija Klifta, Telme Riter i reditelja Džona Hjustona. Pokazuje glumce koji se pripremaju za snimanje scena, razgovor s ekipom na snimanju i njihov odmor između snimanja.
Dve stvari čine ovaj film interesantnim. Prva je to da je samo nekoliko ljudi znalo da taj film uopšte postoji, a druga da je porodica bila u mogućnosti da dobije autorska prava. To znači da će onaj ko ponudi najviše novca za ovaj film imati pravo da dozvoli njegovu upotrebu za snimanje dokumentarnih filmova i posebnih DVD izdanja.
Aukcija je zakazana za 12. jun, a moguće je i onlajn nadmetanje i davanje ponuda. Ako želite i možete, učestvujte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmmerilin monroneprilagodjenizabava
Komentari (0)
Dodaj komentar