Požar u „Monte Karlu“

Požar koji je zahvatio dva od tri krila hotela „Monte Carlo Resort“ i kazina u Las Vegasu nije prouzrokovao veće štete, ali je naterao posetioce i zaposlene da se evakuišu.
Prema rečima čelnika vatrogasne službe Las Vegasa, požar je u potpunosti savladan sat vremena nakon što je počeo. Vatrogasci su ostali u hotelu sve dok požar nije ugašen. Bio je to uglavnom spoljašnji požar, iako je bilo manje štete i u pojedinim sobama.
Uzrok požara još nije utvrđen.
Srećom, niko nije bio zarobljen u požaru i nije bilo teže povređenih. Zgrada od 32 sprata bila je u potpunosti evakuisana. Plamen je prijavljen oko 11 časova pre podne. Crni dim i vatra su se videli kako izbijaju iz zgrade hotela sve dok vatrogasci nisu uspeli da se probiju do krova i da ugase plamen. Najveći deo štete nastao je na poslednjem spratu zgrade.
Požari u visokim zgradama nikada nisu laki za gašenje. Vatrogasci su morali bukvalno da vise s prozora. Ovo nije bio jednostavan požar, a visina zgrade učinila je gašenje još težim.
Vozilima i pešacima bilo je zabranjeno da se približavaju ovom kraju. Dim je mogao da se vidi i s više od milje udaljenosti. Saobraćaj je zaustavljen, a ljudi su počeli da se okupljaju i gledaju požar i njegovo gašenje.
„Bilo je užasno, vatra je bila svuda“, izjavio je jedan radnik hotela.
Četiri vojna helikoptera s timovima za spasavanje bila su u pripravnosti.
Hotel ima više od 3.000 soba, uključujući i 211 apartmana u potkrovlju i salu za konferencije. Skuplji apartmani nalazili su se na gornjim spratovima. Hotel je sagrađen 1996. godine, a njegova izgradnja koštala je 344 miliona dolara. U hotelu ima i oko 3.000 zaposlenih.
Godine 1980. požar je zahvatio „MGM Grand Hotel“, koji se nalazi preko puta. Tada je poginulo 84 i povređeno oko 700 ljudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hotellas vegasmonte karlopozar
Komentari (0)
Dodaj komentar