Poziranje se isplati

Koji su najbolje plaćeni supermodeli na svetu?
Mali obim struka može da se nadoknadi debelim obimom novčanika, ili to važi bar za supermodele. Ove prelepe žene uspele su da se domognu velike količine novca, i to preko modne piste.
U stvari, pet supermodela zajedno je zaradilo 38,2 miliona dolara za samo godinu dana, prema "Forbsovoj" listi najmoćnijih poznatih ličnosti. Najplaćeniji svetski model, Žizel Bundšen, zaradila je neverovatnih 15,2 miliona dolara za samo 12 meseci.
Na petom mestu nalazi se Adrijana Lima sa 4,5 miliona dolara, na četvrtom je Kejt Mos sa 5 miliona dolara, na trećem je Tajra Benks sa 6 miliona dolara, na drugom je Hajdi Klum sa 7,5 miliona dolara, a na prvom mestu je Žizel Bundšen za zarađenih neverovatnih 15,2 miliona dolara.
Naravno, ne može samo posao u sferi mode da donese ovoliku količinu novca. Današnji top-modeli plasiraju svoj dobar izgled i na televizijskim emisijama, modnim linijama, ali i u oblasti pisanja knjiga.
Uzmite kao primer Hajdi Klum. Naravno, nemački supermodel zarađuje mnoge milione na modnim pistama, ali ona je pronašla i druge načine da unovči svoj dobar izgled. Na primer, sandale s njenim potpisom, ili njena linija nakita, parfema. Sve to ona već ima. Međutim, najveći Hajdin projekat je njen televizijski šou-program pod nazivom "Project Runway", za koji je nominovana za nagradu Emi. Sada se prikazuje druga sezona, a šou je i dalje hit. Sve u svemu, Hajdi su ti dodatni poslovi doneli i do 7,5 miliona dolara.
Supermodel Tajra Benks se više i ne muči da pozira kao model, bar ne u tradicionalnom smislu te reči. U drugoj polovini prošle godine napustila je šetnju po modnim pistama. Sada se više koncentrisala na to da postane televizijski producent. Bivši anđeo "Viktorijine tajne" (Victoria Secret) stvorio je 2003. godine sopstvenu produkcijsku kuću pod nazivom "Bankable Productions". Njen prvi projekat – "America’s Next Top Model", rijaliti program koji je ona producirala i koji ona i vodi, još uvek je pobednik po gledanosti. Ali, i njen drugi projekat, pod nazivom "The Tyra Banks Show", ima puno obožavatelja i pristalica. Sa još tri projekta u razvoju, jednočasovnom dramom i televizijskim filmom, ova multitalentovana zvezda će sigurno još dugo vremena ostati zaposlena i – bogata. Ili, bolje rečeno – bogatija. Tajra već ima prihod od šest miliona dolara godišnje.
Tu je, naravno, i Kejt Mos. Ovih dana britanski supermodel zarađuje novac na svojoj nesreći. Njena loša sreća počela je prošle jeseni, kada je britanski časopis "Daily Mirror", objavio slike na kojima je izgledalo da ona konsumira kokain sa svojim tadašnjim dečkom, rokerom Pitom Doertijem. Njena loša sreća potom je postala još lošija kada su počele da je zaobilaze velike modne kampanje i poslovi. Izgleda da će zarada Kejt Mos opasti ove godine. Ali, i za nju se čini da stvari idu u boljem pravcu. Raskinula je s Doertijem i, zahvaljujući Ričardu Bransonu, biće objavljena knjiga o njenoj životnoj priči, ili bar o prve 32 godine njenog života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

modelinajplacenijipoziranjezabava
Komentari (0)
Dodaj komentar