Poznati glumac otkrio: Čkalja me je izbacio iz ‘Boljeg života’

Glumac Božidar Bole Stošić karijeru dugu više od pola veka počeo je kao Bole iz bureta u dečjoj emisiji Hiljadu zašto, a danas, u 80. godini, s istim žarom kao nekada igra na sceni pozorišta u mjuziklu Fantom iz opere.

Obožavali smo da ga gledamo u domaćim serijama, naročito onim čiji je autor Siniša Pavić. Međutim, Stošić je otkrio tajnu zbog čega jedino nije igrao u Boljem životu.

– U Boljem životu me nije bilo jer sam morao da imam direktne scene s Miodragom Petrovićem Čkaljom. On je imao kod sebe spisak od osam glumaca sa kojima nije želeo da radi. Na njemu je bilo i moje ime. Nisam želeo da dođem na snimanje, a da me on izbaci. Znao sam da me to čeka – otkrio je glumac za Kurir.

Opisao i je razlog zbog kog se posvađao sa kolegom.

– Posvađali smo se na savetu Beogradskog dramskog pozorišta. On je meni bio vrlo drag, ali nesrećan čovek. Nije mogao da izađe na ulicu jer je bio vrlo popularan. Gledali su svi u njemu Čkalju s malih ekrana – otkrio je Bole.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

miodrag petrović čkaljaserijesiniša pavić
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Zoran Karakas

    Za mene su bili obojica dobri glumci, Bole je više igrao u dečijim serijama, ali ne razumem kakve veze ima „mali kaplar“ i njegova diktatura. Čkalja je penziju dobio od Slobe Miloševića, a ne od „kaplara“! Danas pitajte u Srbiji bilo koga ko je stariji od 60 godina(jer pamti Titovo vreme ) i svi bi voleli ponovo da žive pod tom „diktaturom“, jer bilo je sve besplatno: ŠKOLOVANJE DO ZAVRŠETKA FAKULTETA, ZDRAVSTVO, VELIKA VEĆINA RADNIH LJUDI SU DOBIJALI radna mesta odmah, kao i STANOVE, POSTOJALA SU LETOVALIŠTA MNOGIH RADNIH ORGANIZACIJA PO JADRANU. KRIMINAL JE BIO NA NULI, Droga je bila u tragovima. Maltretiranje dece od strane starijih generacija u školama nije postojalo. Nismo znali šta je korupcija!Jugoslovenski pasoš je bio jedan od najpoštovanijih na svetu, vize za druge zemlje su bile retke. Nikada u istoriji sveta nije bilo toliko predsednika i premijera na sahrani nekog državnika, kao kad je umro KAPLAR!

    • svedok starih vremena

      Ckalja je zaradio svoju penziju najvecim delom ulogama koje je ostvario u vreme Titove Jugoslavije. Bas kao i velika vecina nasih ostalih glumackih velicina, poput Paje Vujisica, Mije Aleksica, Bate Stojkovica … Inace, nisam bas toliko mator, tek mi je 50, ali itekako pamtim ta stara vremena. Jugoslavija jeste bila zemlja koju smo svi postovali, ali stvari nisu bas bile tako bajkovite kao sto se to Vama cini. Vec krajem 70-ih pojavila se nezaposlenost kao problem, to znam jer je moj stariji brat – inace stomatolog po struci – 10 godina prodavao lozove na jednom od onih malih plavih kioska Lutrije, jer nije mogao da nadje posao u struci. Stanove mnogi nisu ni docekali. Kriminala je bilo – Ljuba Zemunac, Arkan i njemu slicni su nastali bas u vreme Titove Juge, uz veliku podrsku Udbe koja hi je stitila. Privredni kriminal je cvetao, jer je drustvena svojina bila svacija-nicija. Droge je bilo i to bas u mojoj skoli, ali se o tome nije pricalo, jer je Udba cenzurisala stampu. Vrsnjacko maltretiranje je bilo kao dobar dan, ali se i o tome nije pisalo jer takve tekstove urednici nisu pustali, a nije bilo Interneta. Sa sadasnjim srpskim pasosem se putuje u vise zemalja nego onda, proverite cifre. A pasosi su poceli da se masovno izdaju tek 1960 i neke, do tada je pasos bilo izuzetno tesko dobiti, a za mnoge zemlje jesu bile potrebne vize jer su nas tada jos uvek tretirali kao zemlju iza gvozdene zavese. Toliko o tome.

  • VESNIK

    Opste je poznato, da tokom snimanja serije „Kamiondzije“, Ckalja i Pavle Vujsic nisu govorili. Cak ne znam da li su se ikada i pomirili, ali to nije moglo da se vidi u samoj seriji. Toliko puta su se grlili i ljubili, a pitanje je samo da li su se mrzeli ili samo bili u svadji. Naravno velicina Boleta i Paje nije ista (iako je Bole glumcina), samim tim, Ckalja nije mogao da najuri Paju. Da si ti Bole ziv i zdrav, prethodna dvojica su otisli odavno.

  • ANDREJ

    Ne cudi me da Bozidar Stosic govori lose o velikom Miodragu petrovicu-Ckalji,jer mu je oduvek zavideo na popularnosti.Ckalja je razgaljivao ovaj narod,kada je stenjao pod diktaturom okrutnog Austro-Ugarskog malog kaplara…kasnije tzv.Josipom Brozom.Miodrag Petrovic je penzionerske dane proveo zivotareci sa bednom penzijom.! Tako se mi oduzujemo velikanima.Najveci heroj medju zenama iz Prvog Svetskog rata,Milunka Savic, cistila je posle rata javne klozete po Beogradu.Danas se o njoj uci u skolama,hvali se do neba njeno herostvo. Dizu se spomenici sa njenim likom.! …Eto,to smo mi !!!

  • Miša

    Steta,ako je tako jer su obojica dobri glumci i zabavljaci.zao mi je sto ovo cujem da se nisu slagali.Verujem da bi njihove zajednicke scene bili sreca za gledaoce.Voleo sam Ckalju,a volim i Boleta.