Predomislila se

Ženka orangutana pokušala je da pobegne preko ograde iz zoološkog vrta u Adelaidi, Australija.
Zoološki vrt u Adelaidi evakuisan je nakon što je pametna, oko 60 kilograma teška ženka orangutana zaobišla električnu ogradu i popela se na zid koji okružuje njeno stanište.
Karta, 27 godina stara ženka, zaglavila je parče drveta među žice koje su vezane za ogradu i onda se popela uz betonski i stakleni zid u zoo-vrtu.
Direktor zoološkog vrta, Piter Vitehed, kaže da je Karta sedela na vrhu ograde tridesetak minuta, a potom se predomislila i vratila se u svoj dom u zoološkom vrtu.
Karta je bila na samo nekoliko metara od posetilaca, koji su i prvi primetili njen spektakularni pokušaj bega.
Piter Vitehed je rekao i da životinja nije bila nimalo agresivna, ali su posetioci morali da napuste zoološki vrt iz predostrožnosti. Za svaki slučaj, veterinari su bili u pripravnosti s puškama s uspavljujućim mecima.
Zvanični predstavnici zoološkog vrta u južnom delu Adelaide planiraju da još jednom pregledaju snimak bega ove životinje. Vrlo je verovatno da će neka vegetacija koja bi mogla da se iskoristi za bekstvo morati da bude posečena iz Kartinog staništa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bekstvoorangutanzabavazanimljivostizoo
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Dušanka Klikovac

    Majmunica je pokazala da može, a neće da pobjegne. Ludi su pokazali strah. Mogli su se prisjetiti da su oni majmunici odredili stanište, bez prava na promjenu. Oduševila me, žao mi je što nije pobjegla.