Prestižni predsednik

Na jednom šampionatu koji je ovog vikenda održan u Njujorku, u Sjedinjenim Američkim Državama, učestvovali su takmičari po imenu Obama i Mekejn. Međutim, u ovom slučaju takmičari su bili – mačke!
Barak Obama i Džon Mekejn učestvovali su u pravom šouu s mačkama. Obama je bombajska mačka, a Mekejn je američka kratkodlaka mačka.
Ova dva takmičara nadmetala su se za titulu "Prestižnog predsednika". Pokrovitelj ovog takmičenja bila je organizacija ljubitelja mačaka – IAMS. A ovogodišnje takmičenje održalo se u Medison skver gardenu u Njujorku.
Na takmičenju je predstavljeno preko 40 vrsta mačaka među nekoliko stotina životinja koje su se takmičile.
Centar celog takmičenja, ali i prava poslastica za sve učesnike, bila je nagrada za "najbolje prikazani šou".
Pored toga, stotine drugih mačaka i mačića bile su na raspolaganju za udomljavanje i usvajanje, jer ova manifestacija nije bila samo takmičarskog karaktera.
Ove godine šou je karakterisalo i pojavljivanje spasene mačke iz Nju Džersija, kao i člana artističke grupe (naravno da je opet u pitanju mačka) koji je publici prezentovao trikove u stilu Olimpijskih igara.
Izgleda da je proteklog vikenda u Njujorku sve bilo u znaku mačaka.
U novinskom izveštaju o ovom događaju ne spominje se koja je od mačaka pobedila na takmičenju i odnela titulu "Prestižnog predsednika" – Barak Obama ili Džon Mekejn? Možda se to ne zna kada su mačke u pitanju, ali uskoro će Amerikanci izbarati svog novog predsednika, a tu ćemo sigurno znati ko je pobednik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mačketakmicenjezabavazanimljivosti
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Luka Mladenović

    Pa zanimljiv je, ali nije moj tip 🙂