Profesorka odlučila da stane na kraj prepisivanju, rezultat je postao viralan (foto)

Profesorka mašinstva na Univerzitetu Bicol na Filipinima, Mari Džoj Mandane-Ortiz, odlučila je da na zabavan način osigura integritet i poštenje na svojim ispitima. Osmislila je takozvane kape protiv varanja, koje njeni studenti nose tokom pisanja ispita, a koje im onemogućuju da prepisuju od drugih.

Fotografisala je studente, koji su sami napravili „kape“ i brzo postala viralna.

„Ideja je bila stvarno efikasna i nedavno je implementirana za međuispite, koje su polagale stotine studenata u trećoj nedelji oktobra“, izjavila je domišljata profesorka, a prenosi BBC.

Učenici su pokrivače za glavu napravili od kartona, kutija za jaja, papirnatih kesa, čak i donjeg rublja, a ideja profesorke Mandane-Ortiz navodno je inspirisala škole i univerzitete u drugim delovima zemlje da spreče varanja na ispitima tako što su naterali učenike da naprave kape protiv prepisivanja.

Profesorka Mandane-Ortiz rekla je da su njeni učenici ove godine bili bolji, jer su bili motivisani strogim ispitnim uslovima da dodatno marljivo uče. Mnogi od njih ranije su završili pisanje ispita – i niko nije uhvaćen u varanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

prepisivanjeprofesorka
Komentari (0)
Dodaj komentar