Prvi put u istoriji američki „Gospodin savršeni“ nije belac (foto)

Pre tri godine franšizu popularnog američkog rijalitija uveliko je promenila Rejčel Lindsi (35), prva tamnoputa ‘Gospođica savršena’. Šou koji se emituje u SAD-u već gotovo 20 godina dobio je ponovno na popularnosti, a nakon dugogodišnjih kritika da njihova selekcija ne prikazuje rasnu raznolikost društva, producenti su se po prvi put u istoriji odlučili da ‘Savršeni’ bude Afroamerikanac.

Vest o novom kastingu donosi TV kuća ABC upravo u jeku masovnih protesta i inicijative ‘Black Lives Matter’. Kao novog ‘Savršenog’ odabrali su Meta Džejmsa.

– Privilegovani smo što je Met deo ovog projekta. Znamo da imamo odgovornost  da ljubavne priče s malih ekrana napravimo reprezentativnim u cijelom svetu i ponosno smo što možemo poslušati glas naše publike. Ovo je tek početak i činićemo sve u našoj moći da različitost postane pravilo, a ne iznimka ove franšize. Jedva čekamo da započnoemo ovaj projekt s Metom – stoji u službenom saopštenju emisije.

Producenti su se na ovaj korak odlučili pod pritiskom javnosti i peticije koju su potpisale desetine hiljada ljubitelja ovog TV formata u SAD.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gospodinsavršeni
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Americki Alah

    FUJ, KAKO SE JEFTINO PRODAJU. NEKA POGLEDAJU MALO BOLJE TE AFROAMERICKE SPOTOVE, NIGDE NI JEDNOG BELCA, PA NEKA PRICAJU O DISKRIMINACIJI