Rad Stivena Hokinga preuzet već dva miliona puta

Doktorska disertacija poznatog britanskog astrofizičara Stivena Hokinga pregledana je više od dva miliona puta u nekoliko dana otkako je postala dostupna javnosti, prenose mediji u svetu.

Rad profesora Hokinga iz 1966. godine na dan objavljivanja 23. oktobra ove godine bio je toliko popularan da je srušio izdavačku rubriku na sajtu Univerziteta u Kembridžu. Više od pola miliona ljudi je pokušalo da preuzme njegov rad pod nazivom „Svojstva univerzuma koji se šire“ (možete ga pronaći ovde).

„Ovo je daleko najčešće pregledan rad koji imamo u univerzitetskoj arhivi“, rekao je zamenik šefa komunikacija ovog univerziteta Artur Smit. Ranije su svi zainteresovani za „Svojstva univerzuma koji se šire“ morali da plate univerzitetskoj biblioteci 65 funti da skeniraju kopiju ili lično odu u biblioteku kako bi pročitali ovaj rad. Hoking je ovaj rad od 134 stranice napisao još kao 24-godišnji postdiplomac na Kembridžu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

doktorska disertacijastiven hoking
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nikola Milovic

    Prica Stivena Hovkinga, kao i mnogih ostalih naucnika iz ove oblasti, posljedica je zaraze putem „Anstajn virusa“ koji je nepopravljivo ostetio osnovu razvoja svjesnosti kod tih „vjernika u sirenje univerzuma“ . Ti „naucnici“, da ista znaju o sebi i svom nastanku i procesima koji prate nas razvoj, a da ne govorim o nasem Kreatoru- Stvoritelju, nebi iznosili tako nebulozne tvrdnje o onome o cemu nista neznaju. Danasnja nauka je strasno bolesna od raznih virusa “ tajkun nauke“ i nezajazljivih naucnih ustanova i akademija, pa cak i vlada i drzava, koji zele samo da napune sebi dzepove od „dobrovoljnih donatora“ iz redova nestrucnih i neobrazovanih “ donatora“ koji zele nesto da saznaju, ali neznaju da razlikuju prozdrljivce i lopuze, koji glume da znaju sve ono sto ti buduci „donatori“ ne razumiju. Pravo je cudo da je postojao toliki broj osamucenih zeljnika, da saznaju i nauce od Hovkinga , kako se univerzum siri. Mozda ,takvi ,zele da vide proces sirenja, kako bi i oni to primijenili da prosire svoje posjede, bankovne racune, drzave i sve dalje dok ne dostignu tu brzinu “ sirenja univerzuma“ . GOSPODO, BJEZITE, IDE „NAUCNI CUNAMI“-RUSI SVE LOGICNO I PRIRODNO PRED SOBOM!!!!