Rajsko kockasto ostrvo na kojem žive samo 4 stanovnika (foto)

Ni mnogi Nemci ne znaju kakvo čarobno mesto imaju u svojoj državi. Reč je o njihovom najmanjem naseljenom ostrvu. Zove se Vilhelmštajn, nalazi se na velikom jezeru Štajnhuder i ima samo četiri stalna stanovnika. Ipak je i po nekim drugim obeležjima zaslužilo da se spominje kao velika turistička atrakcija.

Engleska štampa cinično je opisala ovu minijaturu od ostrva, koje se prostire na samo 12,5 hiljada metara kvadratnih, kao navodnu “kopiju Maldiva” na kojoj se čak može provesti i godišnji odmor gotovo kao na svetski poznatom arhipelagu na dalekom okeanu.

Do ostrva se stiže kolektivno brodićima ili u iznajmljenim jedrilicama, a plovidba u oba pravca traje ukupno oko sat vremena. Sve jedrilice i brodići pristaju u luci, a dnevni gosti se pred kraj dana polako vraćaju brodićima u hotel na obali jezera. Najlepši deo dana na ovom placu od ostrva je za vreme zalaska sunca. Idilično ostrvce ostaje pusto i četiri stanovnika tada imaju vremena da sednu i opušteno sami popiju pivo bez turista i gužve.

Ko krene na Vilhelmštajn sa namerom da se ludo provede kao recimo negde na španskoj obali – promašio je metu. Na ostrvu nema galame ni opijanja jer je publika uglavnom starija i željna mira i tišine. A toga tamo ima u izobilju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nemačkaostrvo
Komentari (0)
Dodaj komentar