Razgolićena Ms. Swire

Gospođica Claire Swire, 26, je stisnula send, poslala email poruku, i ne shvatajući koliko će poznata postati zbog onoga što je u „pisamcu“ bilo napisano. Poruka je bila adresirana na njenog dečka, Bradley-a Chait-a, 27, pravnika u međunarodnoj kompaniji Norton Rose, a sadržala je detalje njihovog poslednjeg intimnog odnosa. Opis je bio vrlo detaljan, sočan i živopisan. Mladi Britanac nije mogao da izdrži, pa je poruku prosledio i četvorici kolega, hvaleći se svojim seksualnim sposobnostima. Ali, jedan od prijatelja je smatrao da je sadržaj previše interesantan, da bi ga sačuvao samo za sebe. Poruku je poslao dalje i… na kraju je email videlo preko milion ljudi. Sočan opis seksualnog odnosa je obišao ceo svet, stigavši iz Britanije čak do Novog Zelanda.

I sve bi se i završilo na tome, da nekome nije palo na pamet da devojku treba identifikovati i pronaći ko je ona. Potraga je počela i naravno da su najrevnosniji bili novinari raznih tabloida, ali i ozbiljnih listova. Identifikovana je jedna Claire Swire, ali se pokazalo da to nije prava osoba. Firma u kojoj ona radi je čak morala i da na svom sajtu postavi demanti tvrdnje da je njihova upošljenica pisac slavnog email-a. Najzad, jedan od novinara lista „The Daily Mail“, je uspeo da identifikuje mladu damu i pronađe je u kući njenih roditelja u East Sussex-u. Postavši svesna „lova“ na nju, napustila je svoj stan u Londonu, ne bi li se spasila publiciteta i novinara. Odbila da bilo šta prokomentariše.

Usledila je i pravna akcija u kojoj je, naravno, bilo lako otkriti ko je poslao email. Tako će se njen, sada već bivši dečko, ali i njegove kolege, suočiti sa velikim problemima u svojoj firmi, pa možda čak i otkazom.

Teško je proceniti koliko je ljudi zaista videlo email, ali je sigurno da je brojka prešla milion i da se njegovo „cirkulisanje“ mrežom nastavlja. Čak su primećena i dva sajta koja su ovih dana osnovana, a koji se bave isključivo ovom temom, objavljujući najnovije vesti, i omogućavajući posetiocima forume i chat-sobe u kojima mogu da ćaskaju o sadržini email-a i ogovaraju jadnu devojku. Jedan „muški“ magazin joj je čak i ponudio posao seks-kolumniste, smatrajući da je ona idealna osoba za to. Da li će gospođica Swire biti raspoložena da svoju slavu unovči, pokazaće vreme.

Na slici: veliki članak u jednom od britanskih listova, koji se nadugačko i naširoko bavi, sada već legendarnim, „slučajem Swire“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar