„Ric“ nije na prodaju

Vozač kamiona kriv je za "prodaju" čuvenog hotela "Ric".
Nezaposleni vozač kamiona proglašen je krivim zato što je prevario dvojicu građevinskih preduzimača za oko 1,6 miliona tako što je tvrdio da može da im proda čuveni hotel "Ric" u Londonu.
Entoni Li, star 49 godina, lažno se predstavio kao saradnik vlasnika hotela, milijardera braće Barkli. Li je uspeo da ubedi biznismene Terensa Kolinsa i Marsela Boerkhorna da može da im sredi prodaju hotela "Ric", i to po "povoljnoj" ceni od preko 400 miliona dolara, tvrde novinari čuvenog londonskog lista "Gardijan" (The Guardian).
Li je proglašen krivim zato što je dobio novac prevarom. Takođe, predočeno je da ga čeka poduža zatvorska kazna.
"Ponuda koja je zvučala pomalo suviše dobro da bi bila istinita bila je zapravo čista izmišljotina", rekla je pred sudom tužilac Anuja Dir.
Londonski "Ric" — "sestra" hotela "Ric" u Parizu — postavio je novi standard za bogataše kada ga je Cezar Ric otvorio 1906. godine. Hotel je zapao u teško stanje kada su ga braća Barkli kupila 1995. godine i obnovila ga u starom stilu.
Procenjeno je da londonski "Ric", koji se nalazi na jednom od najekskluzivnijih poseda na svetu – u samom srcu Pikadilija, vredi dvostruko više od "povoljne" cene po kojoj ga je Entoni Li nudio.
Tužilac Anuja Dir je navela da je Entoni Li iscedio svoje žrtve uz pomoć više lažnih obećanja i frustrirao ih nepotrebnim zahtevima sve dok nije uspeo da od njih uzme 1,6 miliona dolara. Sve to dogodilo se još 2007. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hotel rickaznalondonnekretnineparizprevaraprodajasudtužilaczatvor
Komentari (0)
Dodaj komentar