Riki Žerve ponovo domaćin dodele Zlatnih globusa

Britanski komičar Riki Žerve biće domaćin predstojeće dodele filmskih i TV nagrada – Zlatnih globusa.

Žerveu će ovo biti četvrti put da vodi glamuroznu svečanost  koja će se održati 10. januara u Los Anđelesu.

Poznat po sarkastičnom humoru, Žerve se proslavio TV serijom „The Office“, parodijom kancelarijskog života u kojoj je igrao glavnu ulogu za koju je 2004. nagrađen Zlatnim globusom.

U tri navrata, između 2010. i 2012. bio je domaćin dodele Zlatnih globusa kada se duhovitim, ali i vrlo ciničnim komentarima narugao pojedinim holivuskim zvezdama.

Nakon brojnih kritika na račun njegovog „specifičnog“ humora, koje su usledile poslednji put kada se našao u ulozi domaćina, Žerve se bio zarekao da više neće voditi Zlatne globuse.

Izgleda da su Udruženje stranih novinara u Holivudu (HFPA), koje dodeljuje ove nagrade, najvažnije posle Oskara, i TV mreža NBC, koja obezbeđuje direktan prenos svečanosti, uspeli da ga ubede da promeni mišljenje.

„Oduševljeni smo što će u svom neponovljivom stilu Riki Žerve opet voditi najzabavniju dodelu sezone“, saopštili su organizatori.

„Trenutno pravim listu. Ko je simpatičan, a ko je zao. Dobro je da sam pijan, inače bi mi ideja da ponovo vodim Zlatne globuse baš teško pala“, napisao je na Tviteru 54-godišnji glumac.

Poslednje tri godine, dodelu je veoma uspešno vodio duo američkih komičarki Tina Fej i Ejmi Peler.

Nominacije za Zlatne globuse biće objavljene 10. decembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

komičarRiki Žervevoditeljzlatni globus
Komentari (0)
Dodaj komentar