Rođendan princeze Kejt Midlton u senci skandala sa Harijem

Svet ju je upoznao zbog turbulentne veze s britanskim princom, a njihova ljubav danas je primer one prave.

Princeza od Vels, Kejt Midlton, danas slavi 41. rođendan. Svet ju je upoznao kada je otkrivena njena veza s princom Vilijamom (40), a od tada je postala jedna od najomiljenijih britanskih princeza.

Kate, punim imenom Ketrin, rođena je 9. januara 1982. godine u gradu Reding u Engleskoj. Najstarija je od troje dece Kerol i Majkla Midltona.

Kajt je u detinjstvu sa svojom porodicom neko vreme živela i u Jordanu, nakon čega su se vratili u Englesku. Odrasla je u bogatoj porodici te je zbog toga imala i kvalitetno obrazovanje, pohađala je najbolje škole i bila među najboljim učenicima svojih godina.

Pre početka fakulteta Kate je uzela kratku pauzu od škole, ali se na kraju ipak odlučila upisati na Univerzitet ‘St. Andrews’. Diplomirala je 2005. godine.

Ono što joj je najbolji momenat tokom studiranja svakako je onaj kada je 2001. godine upoznala današnjeg supruga, princa Vilijama.

Njihov odnos je na početku bio prijateljski, ali su oboje od početka znali da među njima postoji nešto više. Vilijam je u svom zaručničkom intervjuu 2010. godine rekao:

“Kada sam upoznao Kate znao sam da postoji nešto posebno u vezi nje i znao sam da je to nešto što bih želio istražiti. Ali, neko vreme smo bili samo prijatelji.”

Nakon tri godine veze, njih dvoje su prekinuli, ali, njihov prekid nije dugo trajao. Par se počeo tajno viđati tokom leta 2007. godine. Samo tri godine kasnije, javno su objavili svoju veridbu, a 2011. imali su bajkovito kraljevsko venčanje koje je pratio celi svet.

Supružnici imaju troje dece. Najstariji sin Džordž, rođen je 2013., kćerka Šarlot 2015. godine, a 2018. godine dobili su sina Luja.

Prošle su godine službeno postali princ i princeza, nakon što je preminula kraljica Elizabeta II. Dotad su bili vojvoda i vojvotkinja od Kembridža.

Iako njih dvoje vode miran, porodični život, u poslednje se vreme često spominju u tabloidima zbog napada Vilijamovog mlađeg brata, princa Harija, koji je u svojoj novoj knjizi ‘Spare’ izneo teške optužbe na račun supružnika. Prema Harijevim tvrdnjama, Kejt nije u dobrim odnosima s njegovom suprugom Megan Markl, zbog sukoba koji se dogodio tokom priprema za venčanje 2018. Takođe je rekao da je Kajt, uz supruga Vilijama, glavni krivac što se on tokom jedne kostimirane zabave obukao u nacističku uniformu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kejt Midltonkraljevska porodicaprinceza
Komentari (0)
Dodaj komentar