Rok za zamenu registarskih tablica produžen za dve godine

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je danas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Zavodom za izradu novčanica i kovanog novca donelo odluku da se zamena registarskih tablica odloži za dve godine.

„Osim produženja roka za zamenu tablica, koji je bio predviđen Pravilnikom o registraciji motornih i priključnih vozila usvojenim 2010. godine, donećemo i odluku da se menjaju isključivo registarske oznake koje su oštećene i koje nisu za dalju upotrebu, dok će sve ostale moći da se koriste i nakon isteka do sada predviđenog roka od sedam godina“, naglasio je ministar Stefanović.

Potpredsednik Vlade je dodao i da za razliku od prethodne vlasti koja je 2010. godine donela ovako štetnu odluku za vlasnike vozila, aktuelna Vlada želi da pronađe najpovoljnije rešenje za građane Srbije, saopštio je MUP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

MUP Srbijeregistarske tablice
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • milovan

    Hoce li ikada ova drzava Srbija biti normalna.Ako je zakon bio 5 godina,onda mora dase postuje. Svaki zakon se menja kako kome prdne na pamet.Tako je bilo za uvoz automobila iz crne gore.Sve nesta muckaju.To nema nigde. Zato nitko netrazi gradjevinsku dozvolu,neplacase struja i ostalo.Zsto stonarod zna da se sve menja pred izbore.

  • batamrca

    menjajte taj steten pravilnik kad vidite da nevalja sta cekate