Ruski lekar otkrio koje alkoholno piće najviše šteti ljudskom zdravlju

Ruski lekar Danil Pokrovski smatra da pivo najviše šteti ljudskom zdravlju, dok je suvo crno vino najmanje štetno alkoholno piće.
Pokrovski smatra da je pivo najopasnije alkoholno piće koje nanosi najviše štete ljudskom zdravlju, zbog čega bi ga trebalo zabraniti.

„Alkohol je najmanje štetan sastojak piva. Ostale komponente, koje daju pivu ukus, boju, penu izuzetno su štetne za ljudsko zdravlje, uključujući i one supstance koje sadrže kobalt“, objasnio je ruski stručnjak.

On je istakao da je ta supstanca kardiotoksična, a njegova dozvoljena dnevna doza sadržana je u 375 mililitara piva.

„Metali koje sadrži pivo izazivaju kardiopatiju, masnoću oko srca, a patologiju neretko prati i smrt obolele osobe“, ističe Pokrovski.

Lekar je naveo primer srednjovekovnih umetnika koji su radili sa bojom na bazi kobalta. Kako se navodi, niko od njih nije doživeo starost zbog toksičnosti tog metala.

Narkolog je naglasio i da se ljubitelji piva takođe mogu otrovati kobaltom.

Pokrovski je dodao da je najmanje štetno alkoholno piće suvo crno vino, jer je posebno bogato vitaminima, mikroelementima i antioksidantima.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

alkoholzdravlje
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Nije diskutabilno,da Rusija ima veoma mnogo naucnika iz svih naucnih oblasti.Nije takodje diskutabilno,da Rusija ima mnogo zasluznih umetnika i velikih pisaca,koji su svetsku knjizevnost,zaduzili za sva vremena.Ali,ono sto kvari imidz Rusije,to je cinjenica,da su imali uvek kroz istoriju,vrlo lose upravljace koji su rukovodili tom drzavom. Od Careva,preko Lenjina,Staljina sada Putina,sve su to bili,ili je i sad tako,sami diktatori,koji nisu znali,ili nisu hteli, da tu veliku mnogoljudnu zemlju,uvedu u red naprednih civilizovanih zemalja.Ruski narod je uvek (i sada,nazalost) ziveo tesko,jer nikada pravi sposobni ljudi,nisu dosli na celo te drzave.Zalosno je,ali je tako bilo,i tako je i sada.!

  • Anonimni

    Ti ,upravo najvise padas u vatru tumaceci previse bukvalno istine nastale na osnovu cinjenica ,koje se koriste kao opsta mesta bez tendencija ka vredjanju jednog naroda ,koji ima izuzetne pojedince ,koji nisu ,ako hocemo,bile lisene poroka alkohola ,sto nije nista omalovazavajuce vec naprosto konstatujuce u kontekstu samog naucnika koji je rus i koji iznosi frapantne dokaze u vezi globalno koriscenog napitka,za koje je vazilo pravilo da je umereno konzumiranje cak korisno za organizam zbog jecma ,hmelja i ostalih zitarica punih B vitamina tako da si ti previse strog prema „neznalicama“ a premalo objektivan prema velicinama ,bilo koje branse.U ovom slucaju.

  • Zoran Vikalo

    O štetnosti kobalta su nas učili na medicini prije 30 godina

  • Anonimni

    Šta tebe briga, AL Zasraše, što su Rusi pijani. Mora biti da si povopija, pa te pogodio tekst.

  • Al Zasrah

    Rus našao da nam drži predavanja o alkoholu.Prvo nek pogleda u svoje dvorište i tamo rešava probleme..Pun je Youtube klipova sa pijanim ruskim vozačima.Ne samo što su pijani, nego se moramo zapitati kako su mnnogi od njih uopšte dobili vozačke dozvole, jer je očigledno da su mnogi od njih nesposobni za logično razmišljanje, opštu kulturu i ponašanje, kako u svakodnevnom životu, tako i u saobraćaju gde sem sebe, ugrožavaju i tuđe živote.

    • Anonimni

      Ruski vozači vade gazolin iz kamiona pa se napijaju.U svim filmovima, pravili ga Rusi ili stranci, rusi piju žestoka alkoholna pića iz čaša od 2 dl, i to na eks.U pravu si, oni našli da pričaju o alkoholu. Pričala mi baba, da su nemci bili kulturni, nisu rušili kulturne spomenike, crkve i ostala znamenja. kad su došli Rusi, ruši, gazi, siluj, samo što bahatije.To ti je bato genetika.Staljin (po poreklu Gruzijac),više je pobio Rusa, posle rata, nego što ih je poginulo za vreme borbi , da ne pričamo o gulazima i proterivanju jevreja, prisilnom prteseljavanju naroda.Samo je Čerčil, koji je izdao Dražu i stvorio Tita, je bio veći prevarant od Staljina.Hitler, kao šizofrenik je posebna priča.Hitler je bio jevrejslog porekla a ubijao jevreje.Katastrofa uma, samo me čudi, kako ga nisu uštopali oni oko njega, kad su videli kuda vodi narod i državu.na kraju je čak i golobrade tinejdžere slao na ratišta. Vladari Sveta su planirali i podržavali Lenjina, Hitlera, čerčila , ali sve račune im je zamrsio Staljin, koji nije bio u planu.Zimskko je vreme, čitajte, guglajte i zapamtite, uvek pobednik piše istoriju.

      • Anonimni

        I kakve to veze ima s toksičnošću kobalta?

    • Rs

      Zasto rus lekar ne bi pricao o stetnosti pica sa strucne strane. Za vas su svi Rusi pijani jer kad nema znanja onda vladaju predrasude. Ja sam ziveo i radio u 4 strane zemlje ukljucujuci i Rusiju i tvrdim da ne piju nista vise od drugih. Finci, česi, nemci itd piju i to prilicno.. A sto se tice saobracaja snimaka iz rusije ima iz iskjucivo jednog razloga, a to je da skoro svi imaju u autima video registratore i svi stalno snimaju. Strasno je kada razne neznalice pocnu da pljuju celu naciju koja je medju vodecim u svemirskim tehnologijama u naciju Menedeljeva, Puskina, Dostojevskog itd jer eto neki od rusa puju…