Sahranio svog „vernog drugara“: Bio je važan deo mog života (video)

Poljoprivrednik iz Urugvaja je rešio da se na jako sentimentalan način oprosti od svog kamioneta, tako što će ga sahraniti na svojoj farmi.

Alsides Ravel kupio je ford F-350 1969. kada je imao 35 godina. Sada je, kao 83-godišnjak, odlučio da je došlo vreme da se oprosti od vozila koje ga je pratilo kroz većinu života.

Ford je već četiri godine čamio u skladištu posle kvara na motoru, ali Alsides nije želeo da ga rasturi za staro gvožđe ili pokloni. Umesto toga je odabrao najbolje mesto na svom posedu kako bi poslao svog vernog saputnika na “večni počinak”.

– Kupio sam zemlju i podigao decu zahvaljujući njemu. Bio je bitan deo mog života – rekao je Alsides za urugvajski El Pais.

Njegovu povezanost za ovo vozilo možda najbolje ilustruje podatak da je godinama prevozio svakakav teret, uključujući i stoku, na relaciji dugoj oko 400 kilometara, između grada Mela i prestonice Montevidea. Ova deonica nije uvek bila asfaltirana tako da je put ponekad trajao i po 12 sati.

https://twitter.com/DiasMetro/status/865944119004327937

Za “sahranu” je bilo potrebno dva dana, bager i tri pomoćnika, da bi Alsides na kraju postavio “nadgrobni spomenik” u vidu blatobrana sa drugog kamiona sa datumom svečanosti.

Njegova supruga nije bila oduševljena ovakvim gestom tako da nije prisustvovala ispraćaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kamionsahranaurugvaj
Komentari (0)
Dodaj komentar