Saloni za momke

Veliki francuski ljubavnik, nežan, muževan, obrazovan, kakve smo gledali u filmovima Žan-Luja Trentinjana, Kloda Leluša, Godara, Trifoa ili u Bunjuelovoj „Lepotici dana“ – ostaviće vas razočaranom. Ako se nađete u Parizu ovih dana, svuda oko sebe videćete salone lepote, ali za – muškarce! Kroz izloge elitnih centara za mušku lepotu gledate mlade momke kako ih farbaju u razne nijanse boja za kosu. Frizerski saloni su poput svemirskih brodova, a muškarci su toliko zgodni da vam zastane dah.

Na Jelisejskim poljima, u prestižnom disko klubu „Kvin“, koji, čak i ako niste poznavalac, asocira na najslavnijeg, sada preminulog, geja – Fredija Merkjurija, i njegovu grupu „Kvin“, i ne možete da dobijete ulaznicu, jer i na internet prezentaciji Pariza kao francuske prestonice piše da je to gej centar. Onda počinjemo da šizimo, jer u našem luksuznom arondismanu nema nijednog ženskog frizera. Jedan do drugog farbaju, sređuju, šišaju – dečake.

U tom narcisoidnom muškom carstvu može vam se desiti i da dobijete neku kolekciju kozmetičkih preparata – naravno, za muškarce. Ukoliko počnete da delite luksuzne poklončiće svojim prijateljima i kolegama, neće biti problema sve dok su u pitanju toaletna voda, pena za brijanje, krema, balsam ili dezodorans u spreju. Međutim, kada nekome od njih ponudite gel za predeo oko očiju koji sprečava stvaranje bora, preparat za brzu regeneraciju ćelija ili kremu protiv starenja, gledaće vas kao nekoga ko sumnja u njihovu muškost.

Vremena su se promenila. Muškarci koji drže do sebe idu kod pedikira, manikira, koriste dezodoranse i gelove, kreme, balsame i pene. Tako je u Parizu, ali i u drugim velikim gradovima sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar