Samo 1% genijalaca mogu da pronađu trećeg psa na ovog fotografiji, ostali nikada neće uspeti

Optičke iluzije su vizuelne slike koje se stvaraju kako bi mogle da zavaraju naš mozak. Nazivaju se i vizuelnim iluzijama i često se koriste kao jednostavni testovi inteligencije u pop kulturi.

Prema istraživanjima, redovno praktikovanje optičkih iluzija može poboljšati koncentraciju i sprečiti kognitivni pad kod odraslih.

Mislite da imate izuzetne veštine zapažanja? Isprobajte da rešite ovaj izazov i saznajte!

That’s not a man walking, it’s a third dog
byu/TravelFar_RideHorses inconfusing_perspective

Na slici koja je podeljena iznad, čitaocima je predstavljena scena na otvorenom. Izgleda kao prava zimska idila jer je sneg svuda, a dva psa uživaju dok ih vlasnik šeta.

Dva psa mogu se videti kako lutaju po prirodi. Ali nisu sami, postoji i treći pas u ovoj sceni.

Izazov je pronaći trećeg psa na fotografiji za 7 sekundi. U tome će uspeti samo pravi genijalci, pa uključite štopericu i probajte da rešite ovaj izazov.

Vaše vreme počinje sada!

Pažljivo proverite sliku, možda vam je pred očima.

Da li ste uspeli da uočite psa?

I…

Vreme je isteklo.

Verujemo da su neki od oštrookih čitalaca možda već uočili psa u zadatom roku. Čestitamo! Imate odlične veštine posmatranja.

Oni koji nisu mogli da pronađu psa za 7 sekundi ne moraju da brinu, jer je odgovor predstavljen u nastavku.

Pas se vidi na levoj strani slike, na prvi pogled izgleda kao da stoji osoba u crnoj krznenoj jakni, a u stvari je to treći pas.

To je zapravo crni pufnasti pas okrenut prema vama. Deo koji izgleda kao ‘muška glava’ je zapravo pseći rep iza njegove glave. Glava psa je nagnuta u stranu kao što psi rade kada pokušavaju da razumeju zvuk koji su upravo čuli. Nadamo se da smo vas razjasnili i da ste uspeli da vidite psa, a ne čoveka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fotografijailuzijapas
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Jovanović Bisa

    Predposlednji red